Undulat på rømmen i Sarpsborg

Landlige Varteig har fått en løs fugl til bygda. Dens eneste last er at den snylter på en beboer.

En gul og grønn undulat har kommet seg ut i det fri. Nå etterlyses eieren, av sarpekvinnen som har selskapsfuglen som middagsgjest på Furuholmen.

- Det hadde jo vært ålreit om eieren får den tilbake, synes Kristi Edvardsen, som tirsdag fikk undulaten på besøk på terrassen.

Hundebur

Det var datteren hennes som fikk øye på den pratsomme gjesten. Den satt plutselig på rekkverket da jenta skulle ned i hagen for å hoppe på trampolina.

- Siden har den holdt seg her rundt huset. Den er ikke utpreget tam, men ser ut til å like selskap og kommer gjerne når vi sitter ute. Den har vært på verandabordet og fått mat. Og så er den her og forsyner seg av maten vi har satt ut i hundeburet, forteller Edvardsen, som varslet alle instanser som tenkes kan før Dyrebeskyttelsen til slutt tok på seg å etterlyse fuglens eier på Facebook.

Prøver å fange

Nå har fuglen hatt tilhold på Furuholmen i Varteig i to dager. Dens midlertidige matmor har en plan om å få fanget den, for å sikre at fuglen er i god behold til en eier eventuelt melder seg.

- Vi håper at den skal forsyne seg av maten i hundeburet når vi er hjemme, så vi får lukket buret og overlevert den til Dyrebeskyttelsen, sier Edvardsen.

Undulaten er ringmerket med en svart ring, trolig med nummeret 8595, opplyser Dyrebeskyttelsen.

Undulater hører opprinnelig hjemme i det varme og tørre klimaet i det australske innlandet. Med tilgang på mat vil den kunne klare seg ute slik den norske sommeren er nå. Verre blir det når høsten og vinteren kommer.