Sarpsborg

Trives bedre med lyd enn tekst

– Jeg klarer ikke å finne gleden i å lese, og er mye mer glad i å snakke med og lytte til folk, sier «Årets unge radioprofil», Jonas Bergløv fra Sarpsborg.

Hvem: Jonas Bergløv (22)

Hva: Radioprogramleder fra Sarpsborg, jobber i P4-kanalen NRJ.

Aktuell: Ble nylig kåret til «Årets unge radioprofil» under prisutdelingen Prix Radio på Radiodager 2018.

Jeg må nesten starte med å gratulere deg så mye med den ferske merkelappen!

– Takk for det, takk for det.

Ifølge juryen overrasker du med en «imponerende lekenhet og kreativitet». Hva gjør en sånn utmerkelse og rosende ord med deg?

– Først og fremst er det supermotiverende med tanke på å fortsette og gjøre en knallhard jobb videre. Jeg stortrives med å jobbe et sted der jeg får lov til å være leken og lage artig radio for en målgruppe jeg selv er en del av.

Samtidig heter det i juryens begrunnelse at «vi venter oss mye av Årets unge radioprofil i årene som kommer»; kjenner du noe på presset en sånn pris bringer med seg?

– Jeg gjør det i alle fall nå som du sier det, haha! Nei da, det med press tenker jeg ikke så mye på. Jeg holder på med det jeg syns er morsomst i verden akkurat nå, og så tar jeg alt annet som det kommer. Det er lov å drømme litt, men jeg kunne ikke tenkt meg å gjøre noe annet her og nå.

Du har gjort en kometkarriere i P4-kanalene de siste årene, men hvordan endte du egentlig opp i radiobransjen?

– Det var en masse tilfeldigheter. Jeg skulle på utplassering fra ungdomsskolen, og syns det var utrolig enkelt og kjedelig de første årene, så jeg ba om å få gjøre noe helt annet. Radio Prime i Sarpsborg tok meg inn i varmen, og etter hvert ble jeg kjent med de andre Prime-kanalene. Da de ble kjøpt opp av P4 ballet det på seg, og jeg kom inn i P5 og senere NRJ før jeg fikk fast jobb i P4-systemet. Det er mye flaks og at jeg har vært flink til å ta vare på mulighetene folk har trodd nok på meg til å gi meg, som har ført meg dit jeg er i dag.

Hvor langt ser du for deg å strekke radiokarrieren?

– Jeg håper den kan vare for alltid! Om det ikke er moro og motiverende lenger må jeg se meg om etter noe annet å gjøre, for halve jobben – i alle fall der jeg er nå – er å ha det gøy. Samtidig dukker det opp nye utfordringer hele tida som gir meg lyst til å holde det gående.

Og da kanskje i en mer «voksen» kanal etter hvert som du selv blir eldre?

– Hehe, det er ikke noe jeg tør å håpe på helt enda, men det er i så fall kort vei til andre kanaler her på huset om de vil ha meg!

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Absolutt ingen. Det er en evighet siden jeg tok i en bok, og jeg klarer ikke å finne gleden i å lese. Jeg er mye mer glad i å snakke med og lytte til folk. Kanskje ikke så rart, siden jeg jobber med lyd.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å få folk til å le, eller ha noen å le med. Så enkelt kan det være.

Hvem var din barndomshelt?

– Oi, det er så mange! Jeg ble for eksempel helt skjelven da jeg møtte Merethe Wikre i P4-nyhetene. Hun har jeg vokst opp med å høre på radio, så da ble det litt sånn «shit, du finnes faktisk på ekte!». Sånn har jeg det egentlig ganske ofte, om jeg er på jobb eller på bussholdeplassen og møter en artist eller andre som ga meg mye som liten. Om du snur spørsmålet til om jeg noen gang blir startstruck, er svaret hele tida.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg er litt pinglete. Jeg sitter ofte og nøler eller utsetter når en mulighet dukker opp, i stedet for å bare la ting skje.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Det er ingen hemmelighet at det er mange fester i denne bransjen, men jeg lever et ganske A4-liv privat fordi det er så mye gøy på jobb. En runde på byen med gode venner er mer enn nok, men da må det festes skikkelig også. Det er sikkert mange som svarer «å spise godteri på en lørdag», men det er ikke å skeie ut!

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Det er vanskelig å velge, for det skjer så mye dritt i verden. Når jeg tenker meg om vet jeg ikke om jeg hadde turt å gå i demonstrasjonstog, og tror jeg er litt mer «sinna e-post»-typen. Jeg er nok ikke helt «mann 50 i kommentarfeltene på Facebook», men har begynt å utvikle litt nettrolltendenser.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Charter-Svein. Jeg er helt hekta på den nyeste sesongen, og han er en fyr som kan få alle i godt humør. Vi kunne sikkert snakket sammen i tre døgn uten at jeg hadde blitt lei.

Mer fra Dagsavisen