Leder

Tja...hva nå FREVAR?

Diskusjonen om grønne og hvite skilt - betaling eller ikke - varebiler og personbiler - er selvfølgelig ikke den viktigste saken i Fredrikstad-samfunnet. Men likevel et irritasjonsmoment som berører mange som tar turen til avfalls-mottaket på FREVAR, skriver ansvarlig redaktør Tomm Pentz Pedersen.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for avisens meninger og holdninger.

Vi har i noen artikler og lederartikler belyst et problem ved avfallsanlegget som burde ha vært ryddet opp i for lenge siden. Allerede i fjor sommer ville uavhengig-representant Ola H. Storli  forenkle regelverket. – Jeg vil gjøre noe med det «alle» snakker om.

Direktør Fredrik Hellström har avfeid spørsmålene med at siste halvåret har de kun hatt en fem-seks henvendelser vedrørende veiing og måling. Dermed skulle man tro at alt var såre vel og at det kun er enkelte som opplever leveringsreglementet som innfløkt. Slik er det ikke! Først av alt bør direktør Hellström ta en gjennomgang av informasjonsflyten internt i egen virksomhet, og akkurat i dette tilfellet også på styrerommet.

Forrige uke omtalte vi nyinnflyttede Mikkel R. Schmidt som mener FREVAR har en praksis som ingen andre kommuner kan vise til. Han reagerte på at en tilsvarende bil foran med hvite skilter slapp inn gratis og at han med grønne skilt på bilen ble avkrevd 200 kroner. Når Scmidt valgte å betale kom en annen ansatt på banen og sådde tvil om betaling for privatregistrerte biler med grønne skilt.

Vi kontaktet styreleder i FREVAR, Victor Kristiansen, som nå kunne berolige Schmidt, Storli og andre med at en personbil som har grønne skilt og er registrert på en privatperson ikke skal betale for avfallet. Dagen etter sender FREVAR-direktøren oss; «Rettelse til artikkel i Demokraten 27.09.18». Her står det følgende: Avfall til selvsortering på gjenvinningsstasjonen - Varebil privateid m/u henger kr 200,- inkl. mva.»

Forvirret? Stopp såpeoperaen, fjern alle unødige forutsetninger for levering av avfall og rydd opp en gang for alle!

Mer fra: Leder