Tilbyr ungdom kurs i bruk av scenelys

I vinterferien kan alle mellom 13 og 19 år lære å kjøre scenelys i Glemmen kirke. Da holder leverandøren av scenelys til Nobelkonserten (nesten) gratis kurs!

– Vi i korene i Glemmen ser at ikke alle ungdommer interesserer seg for å synge. Gjennom kurset kan vi få med oss ungdommer i samme aldersgruppe på en litt annen arena. Og så vil jeg jo si at kurset er et ganske så kult fritidstilbud i vinterferien, skriver Linda Hellingsæther i en pressemelding. Hun er styreleder for korene i Glemmen kirke, samt initiativtaker til kurset.

– Så dere har altså en skjult agenda med kurset: å snikrekruttere flere kormedlemmer?

– Nei, nei, ler Hellingsæther.

– Eller forresten, jo Det vil si; det vi håper er at noen av ungdommene som deltar på kurset, kunne tenke seg å kjøre lys på korenes konserter i ettertid. Eller på andre konserter i Glemmen kirke. Det hadde vært stor stas! Og selvfølgelig, hvis noen skulle finne ut at de har lyst til å synge i kor etter kurset, skal vi ikke stanse dem …

Velrennomert leverandør

Bakgrunnen for kurset er at korene i 2017 investerte i nytt lysutstyr fra den velrennomerte leverandøren Bright. Leverandøren har blant annet stått for scenelys på Nobelkonserten. Med i «pakka» fulgte et gratis kurs i scenelys – og korene i Glemmen ønsker nå at flest mulig ungdommer skal få benyttet seg av tilbudet. På kurset vil ungdommene lære:

- Plassere lyskastere

- Styre lys med miksebord

- Hvordan et kult lysshow ser ut.

Muligheter for praksis

Kurset holdes tirsdag 19. og onsdag 20. februar.I tillegg kan de som ønsker, få mulighet til å praktisere sine ferdigheter på en konsert på St.Croix-huset fredag 22. februar. Det blir i regi av Tim Finset som ellers holder lyskurs for ungdom på St. Croix-huset.