Halden

Tidligere forsvarssjef Sverre Diesen besøker Halden

Nordisk forsvarssamarbeid er temaet på Foreningen Nordens møte tirsdag 27. september.

Foreningen Norden Halden arrangerer åpent møte på i Gamle meieriets selskapslokaler i Rokkeveien 28b tirsdag 27. September klokka 18.00.

-Vi har vært så heldige å få tidligere forsvarssjef Sverre Diesen til å kåsere om Nordisk forsvarssamarbeid, forteller foreningens Bjørg Jacobsen.

Sverre Diesen er født 18. november 1949 i Oslo. Han er general og var Norges forsvarssjef fra 1. april 2005 til 1. oktober 2009, da han gikk av ved oppnådd aldersgrense.

Han er utdannet sivilingeniør ved Norges tekniske høgskole, har gått på Krigsskolen og har videreutdanning fra Hærens stabsskole, samt den britiske hærens Staff College Camberley, og har  tjenestegjort en rekke steder og i mange forskjellige avdelinger.

Kritisk til politikernes forsvarskutt

I de siste årene har Sverre Diesen markert seg som en viktig debattant i forsvars- og sikkerhetsspørsmål.

I Dagbladet 9. april i år uttalte han at han angrer på at han ikke var enda mer spissformulert overfor politikerne, da han var forsvarssjef.

Diesen tror ikke politikerne forstår hvor alvorlig nedbyggingen av Forsvaret egentlig er, og han la til overfor Dagbladet at han er sikker på at det norske forsvaret snart bryter sammen.

Etter foredraget vil Eva Stømner, Dag Brandt og Ove Billington gi de tilstedeværende en smakebit på forestillingen ”Et land av sand og stein”.

Dette er en hyllest til Erik Byes viser og dikt, og hele forestillingen settes opp i Brygga Kultursal 19.oktober.

Les mer om Dag Brandth og Erik Bye-forestillingen: Vil videreføre arven

Mer fra Dagsavisen