Nyheter

Sykkelritt medfører stengte veier fredag ettermiddag

Sykkelrittet Tour of Norway vil skape trafikale utfordringer på enkelte veier i Østfold 18. mai. Den 3. etappen i det internasjonale sykkelrittet Tour of Norway med en rekke norske og utenlandske sykkelprofiler svinger innom Fredrikstad (Onsøy) ca. mellom kl. 16.00 og 16.30.

Det medfører redusert fremkommelighet og stengte veier langs traseén ved Ørmen, Slevik og Vikane. Etter å ha passert Råde fortsetter syklistene på fv. 407 Ørmenveien, fv. 409 forbi Slevik, deretter fv. 117 Vikaneveien forbi Hankø og fv. 116 forbi Saltnes. Etappen har målgang i Sarpsborg ca. kl. 18.00

- Det er flott at Tour of Norway skaper oppmerksomhet for regionen vår. Samtidig vil sykkelrittet føre til noen utfordringer for hverdagstrafikken på veiene. Det gjelder særlig der det ikke er gode omkjøringsmuligheter, sier Marianne Bjørsland i Statens vegvesen.

I tillatelsen fra Statens vegvesen forplikter arrangøren av sykkelrittet seg til å sørge for at avviklingen av den ordinære trafikken går så smidig som mulig slik at det ikke oppstår farlige situasjoner. Ingen veier skal være stengt lenger enn nødvendig. Arrangørene skal også merke og skilte sykkeltraseen på en god måte, og sette opp informasjonsskilter som varsler om sykkelrittet på forhånd.

3. etappe i Østfold

Fredag 18. mai starter tredje etappe av sykkelrittet på Jeløya i Moss. Rittet går videre mot Kambo, et kort stykke innom Akershus før de sykler nordover mot Elvestad via fylkesvei 151 og 120. Rittet passerer Spydeberg for deretter å sykle sørover mot Svinndal og Missingmyr. Der krysser de E6 på fylkesvei 118, og sykler gjennom Råde før rittet går videre gjennom Hankø og Saltnes via fylkesvei 117 og 116. Syklistene kommer tilbake til Råde før de sykler sørover via fylkesvei 118 til Solli og fylkesvei 112 til Rolvsøy.

Avslutning i Sarpsborg

De avsluttende rundene av etappe tre følger samme rute som flere ganger tidligere i Sarpsborg. Fylkesvei 109, 114 og 118, samt flere kommunale veier blir benyttet før målgang i Sarpsborg sentrum. Flere veier i Sarpsborg sentrum vil være stengt til rytterne har passert.

Krever trafikkvakter


Bjørsland sier Vegvesenet sammen med politiet har hatt god dialog med arrangørene. Arrangørene forplikter seg til å lære opp alle som skal gjøre en jobb som trafikkvakt.
- Jeg mener vi skal få til en mest mulig trafikksikker gjennomføring av rittet. Arrangørene har jo gjort dette før med godt resultat, sier Bjørsland.

Svelvik - Lillehammer

Tour of Norway starter i Svelvik 16. mai. Målgang er på Lillehammer 20. mai.

Mer fra Dagsavisen