Sykehuset Østfold rekrutterer sykepleiere fra Danmark

Stor mangel på sykepleiere i Norge gjør at Sykehuset Østfold vender blikket mot Danmark for å øke staben.

De første nye, danske sykepleierne kan være på plass på Kalnes allerede i januar, opplyser HR-sjef Nina Bøhn Kristiansen ved Sykehuset Østfold til Dagsavisen.

Det er flere år siden det ble slått alarm om den store mangelen på sykepleiere her til lands. I 2014 viste en kartlegging i 13 av 18 Østfold-kommuner, gjennomført av tillitsvalgte i Sykepleierforbundet, at 23 prosent av sykepleiervaktene i pleie- og omsorgstjenestene var ubesatt, ifølge Kommunal Rapport (krever innlogging).

Så sent som mai i år rapporterte fagpublikasjonen Sykepleien om at et samlet norsk helsevesen mangler 4.550 sykepleiere og 1.350 spesialsykepleiere, og at framtidsutsiktene er dårlige. Dagsavisen har også omtalt problemet tidligere.

LES OGSÅ: Alvorlig bekymret for sykepleiermangel i Østfold

Rekrutterer dansk

Sykehuset Østfold tar nå aktivt grep for å bemanne hele, faste stillinger for sykepleiere og jordmødre. I slutten av november tok bemannings- og HR-avdelingene turen til Jylland, hvor de gjestet tre ulike messer for jobbsøkere som gjerne reiser utenlands.

– Kandidatene som kom er motiverte for å flytte utenlands, og de var positive til å komme til Norge, sier HR-sjef Kristiansen til sykehusets egne nettsider, og røper overfor Dagsavisen at det kan skje snarlig.

– De første er ferdig utdannet i januar, så da kan det bli mer dansk å høre i korridorene hos oss, hvor vi allerede har ansatte fra både Sverige og Danmark.

– Hvorfor akkurat Danmark nå?

– Vi søker bredt i mange land, men den danske utdanningen ligger tett opptil den norske. Og så er det selvsagt en enklere prosess med tanke på språk, å rekruttere fra skandinaviske land, forklarer Kristiansen, og understreker at rekruttering fra Danmark ikke vil erstatte kandidater de kunne skaffet i Norge.

– Jeg har ikke inntrykk av at det er noe i veien med interessen for sykepleieryrket, men Norge klarer ikke å utdanne nok folk, sier hun.

– Fanget interessen

Kollega Gørill Lødding Myrhaugen, seksjonsleder ved bemanningsavdelingen, mener de klarte å «selge inn» det nye storsykehuset.

– Kandidatene syntes det var spesielt interessant å høre om vårt introduksjonsopplegg for nyansatte, faste undervisningsdager og at det er høyt fokus på fag i Sykehuset Østfold. Traineeprogrammet og muligheten for hele, faste stillinger var også noe som fanget interessen til kandidatene. I tillegg snakket vi varmt om sykehuset som arbeidsplass og markedsførte fordeler ved å bo i Østfold, forteller Myrhaugen til sykehusets nettsider.

Sykehuset Østfold planlegger å delta på nye messer i mai.