Denne hytta i Øvre Tune ligger ute til 425 000 kroner. Det er lavest i hele kommunen.

Store forskjeller på hytteprisene

Frister det med en hytte til under en halv million kroner? Da bør du finne fram verktøykassa.

Det ligger totalt 16 hytter fra Sarpsborg til salgs på Finn i disse dager. Hyttene strekker seg over et bredt prisspekter, fra en prisantydning på 425 000 kroner til 11 900 000 kroner.

Ifølge eiendomsmeglerne har oppussingsbehovet mye å si for kundene.

Gammel årgang

Den rimeligste hytta som ligger ute til salgs akkurat nå ligger ved Agnalt/Trøsken-området i Øvre Tune. Hytta er på kun 36 kvadratmeter og ligger helt for seg selv, omringet av skog og landlige arealer. Den ligger cirka 500 meter fra Vestvannet, hvor det er gode bade- og fiskemuligheter.

Prisen er likevel meget lav: 425 000 kroner. En av de viktigste faktorene til at prisen på hytta er så lav er oppussingsbehovet.

Krever mye oppussing

Eiendomsmegler Geir Inge Rangøy Johannessen i Borg Eiendomsmegling har denne forklaringen på at han har satt den rimelige prisantydningen:

– Det er et oppussingsobjekt. Hytta har fått en prisantydning på 425 000 kroner, fordi det er en enkel og gammel hytte. I tillegg har hytta stått der i veldig mange år, da byggeåret er 1930, forteller han.

Hytta har også brønn og muligheter til å koble seg på strøm i nærheten av eiendommen. Det at hytter trenger oppussing viser seg å ha en stor betydning for kjøperen, ifølge eiendomsmegleren.

– Folk har generelt mye penger i dag, og ønsker seg en hytte som er ferdig oppusset.

– Hvordan har interessen for denne hytta vært?

– Noen få har vært og titta på den. Det handler bare om å finne den rette, svarer Johannessen.

Dette er den dyreste hytta

Hytta med høyest prisantydning i Sarpsborg akkurat nå ligger i Skjebergkilen på Søndre Karlsøy. Den har en stor tomt rett ved sjøen i ett av de mest populære hytteområdene i kommunen, og har en prisantydning på 11 900 000 kroner. Tomten inneholder blant annet en egen brygge og strand rett nedenfor hytta.

Eiendomsmegler Helge Børsand i Eiendomsmegler 1 forklarer hvorfor prisen er så høy som den er.

– Det som er spesielt med denne eiendommen er at det er to hytter. De kan også selges hver for seg, men vi ønsker primært å selge det samlet, forteller han.

– Det er i nærheten til vannet som er etterspurt og det er veldig gode solforhold her. Det er også to bryggeplasser og egen strand. Dette har stor innvirkning på den høye prisantydningen som har blitt satt på denne tomten, fortsetter Børsand.

Når prisantydningene på hyttene går over fem millioner kroner, innrømmer Børsand at det er vanskeligere å få solgt dem.

– Det er lettere å få solgt hyttene som ligger mellom tre og fem millioner. Flere har likevel luktet på eiendommen, så jeg er rimelig sikker på at denne tomten blir solgt i løpet av sesongen, sier han.