Søvn, hvile, pep-talk -Dommer i Get-ligaen

- Alle spillerne i Get-ligaen som legger opp får tilbud om å bli dommere. Hittil har bare to takket ja.

Det forteller Eirik Hansen, han er en fjerdedel av dommerkvartetten som skal dømme kveldens kamp i Stjernehallen.

Resultat og sak fra kveldens oppgjør mellom Stjernen og Ringerike kommer på SPORTEN

Forberedelser

- Alle kamper er like viktige, og vi forbereder oss stort sett likt om vi dømmer juniorer, andredivisjon, eller Get-ligaen. Før kampstart prater vi om den forestående kampen og situasjoner som kan oppstå.

- Sammen med søvn og hvile er det den viktigste forberedelsen vi gjør. Er vi samstemte om hvordan vi løser de ulike situasjonene og hvor vi legger linja, legger det grunnlaget for en god kamp.

Alle dårlige spillere …

Hvorfor bli hockeydommer?

- Jeg var for dårlig til å spille i eliteserien. Hehe, det er en spøk med mye sannhet i, svarer Hansen, som har holdt det gående som toppdommer i 25 år.

- Det er en fin utfordring og en måte å holde kontakten med sporten. Det er ingen profesjonelle dommere i Norge, og hverken jeg eller noen av kollegene mine dømmer for pengenes skyld. Vi jobber fulltid, og det blir mye reising og lange dager, men jeg ville ikke vært det foruten. Jeg trives godt som dommer.

- Kritikk fra tribunen, media, og spillere er en del av gamet og noe du må tåle som dommer. Når det er sagt, synes jeg at både spillerne og trenerne i norsk hockey er flinke til å nullstille seg mellom kampene.

- Det er blanke ark til hver kamp og det er sånn det skal være, sier dommeren.

Av sine egne

- Alle gjør feil, men det er viktig å lære av det. I kveldens kamp har forbundet tre representanter på tribunen som blant annet skal evaluere oss. I tillegg har alle Get-dommere Sumo-abonnement, så vi kan se våre egne kamper.

- Hva gjorde vi feil, hva var bra, og den typen spørsmål er lettere å få svar på når du har kampen på video.

- Det gir ikke en følelse av å bli overvåket?

- Nei. Det er bare positivt og hjelper oss å bli bedre, lyder det kontant fra Hansen.

Den godt voksne karen er en av to dommere over 50 år i Get-ligaen, og selv om det ikke er satt noen øvre aldersgrense er det ikke sånn at man kan lene seg tilbake og hvile på laurbærene -hvis noe sånt i det hele tatt eksisterer for dommere.

- Akkurat som en spillerne kan bli benket etter dårlige kamper, kan vi også bli satt på sidelinjen eller ned en divisjon hvis vi ikke leverer.