I fjor var sykefraværet blant de ansatte på 0,35 prosent ved Læringsverkstedet barnehage avdeling Bamsebo. Her er barnehageassistent Lars Erik Berg Johansen med barna Rebecca Lemba Mukendi (fra venstre), Anamta Faisal, Ludvig Eugen Johansen og Rolf-Karsten Mysen Olsen.

– Som et andre hjem

Ingen av de 21 foreldrene som ble spurt om hvor fornøyde de var med den private barnehagen i Sarpsborg ga noen annen tilbakemelding enn toppresultat.

Resultatene fra Utdanningsdirektorats foreldreundersøkelse i 2017 er klar.

Som Dagsavisen Østfold skrev på onsdag, viser den at flest foreldre er fornøyde med private kontra kommunale barnehager.

I Østfold troner Læringsverkstedet barnehage avdeling Bamsebo øverst på listen over tilfredshet. Samtlige 21 foreldre som svarte på undersøkelsen ga dem toppscore i denne kategorien.

Også Sagatoppen Familiebarnehage i Sarpsborg og Sperbund Familiebarnehage i Våler fikk samme resultat, men her var det betydelig færre foreldre som svarte på undersøkelsen.

Ofret kortere vei

Marianne Ludvigsen har en datter som har gått i Bamsebo-barnehagen siden 2015. Hun er ikke overrasket over at den kommer best ut.

– For å være helt ærlig er det ingenting jeg kommer på som de kunne gjort annerledes. Jeg er glad for at de andre foreldrene ser det samme som meg, sier hun.

Moren er selv ansatt i en annen barnehage, noe som gjorde henne ekstra «kresen» i valget av hvor datteren skulle gå, forteller hun. Til tross for at det finnes flere barnehager i gåavstand fra hjemmet hennes, valgte hun en som krever en liten kjøretur.

Gleder seg til å gå i barnehagen

Ludvigsen mener det er flere ting Bamsebo gjør bedre enn andre barnehager.

– Personalet er både utrolig hyggelige og faglig dyktige. Den omsorgen de viser skaper en enorm trygghet og danner et godt grunnlag for læring, mener hun.

Det at foreldrene er fornøyde med barnehagen henger tett sammen med hvor godt barna trives også.

– For datteren min er det som å komme til et hjem nummer to. Hun har gode venner her og gleder seg til å gå i barnehagen, forteller moren.

Lavt sykefravær

Det er hun ikke alene om, skal vi tro Nina Marie Dammann, daglig leder ved den private barnehagen.

– Jeg snakket med en forelder som fortalte meg at når hennes ett år gamle datter får høre at hun skal i barnehagen, så blir hun kjempeglad. Da vet vi at vi gjør noe riktig, sier hun.

Også de ansatte trives godt på jobb. I fjor hadde de et sykefravær på beskjedne 0,35 prosent. Til sammen er de 7 ansatte og 25 barn i barnehagen, fordelt på to avdelinger.

Vil være verdens beste

Foruten å være daglig leder er Dammann også pedagogisk leder. Det gir henne en meget nær tilstedeværelse, noe hun ser på som nøkkelen til suksess.

– Det er viktig at styreren ikke blir bortgjemt på et kontor og er godt synlig. Jeg er privilegert som får være både på kontoret og i avdelingen. Da vet jeg hva som skjer og når det har vært tunge dager, sier hun.

Til tross for det gode resultatet i 2017, tenker ikke Dammann å hvile på laurbærene.

– Jeg har en visjon om at vi skal være verdens beste barnehage. Det ville vært kjedelig om vi ikke hadde det som mål.