TRAKK KNIV: 77-årig smugler som ble konfrontert av tollere og politi mens han sov i en bil full av smuglersprit og penger ved en ubetjent grenseovergang.

Smugler (77) trakk kniv mot politiet og kuttet seg selv

Med 14,5 liter brennevin og mer enn 41 liter vin samt 46.300 norske kroner i bilen, likte smugleren dårlig å bli vekket og påkrevd inspeksjon av bilen han sov i utenfor Halden i november 2016. Ifølge ham selv, ønsket han å ta sitt eget liv.

En tidligere bot mannen var ilagt for smugling, gjorde at tollerne på Svinesund fattet mistanke da de fikk rapporter fra en kollega om at mannen hadde passert det ubetjente tollstedet Holtet midt på natten.

Nektet å åpne bilen

En drøy time etter grensepasseringen fra Sverige, kom to tollere til Elgåsfossen, der bilen var parkert. Smugleren, en 77 år gammel mann, lå og sov i bilen. De fikk vekket ham og anmodet om å få inspisere bilen. Det godtok ikke smugleren. Heller ikke to nyankomne tollere aktet mannen å åpne bildøra for. Politiet ble tilkalt.

Politipatruljen presenterte seg som politi, men mannen ville heller ikke åpne for dem. Rett før politiet skulle knuse bilruta, tok mannen fram en kjøkkenkniv med 20 centimeter langt knivblad.

Kniven var spiss, og et redskap med stort skadepotensial, ifølge domsslutningen fra Halden tingrett. Politiet innhentet tillatelse til å bevæpne seg. Patruljen har forklart at de følte seg truet.

Skadet seg selv

Smugleren kom ikke med verbale trusler, og gjorde ikke fysiske utfall mot politimannen. I stedet vendte han seg etter en stund vekk og skar seg selv i armen.

Politiet hadde nå fokus på å redde mannens liv, da han selv uttrykte at han ikke ønsket å leve lenger. Han åpnet til slutt døra etter at politiet banket hardt på ruta. I retten forklarte han at han for en del år tilbake hadde forsøkt å ta sitt eget liv og at han nå ville gjøre et nytt forsøk.

77-åringen ble nylig dømt til 16 dagers betinget fengsel for å ha forsøkt å påvirke offentlige tjenestemenn til ikke å gjøre jobben sin og for smuglingen av alkoholen og pengene.

Les også: - Kastet boks med potetsalat på Kiwi-ansatt og truet med å «voldta henne i alle hull»