Nyheter

Simensen berger Hotel Fredrikstad

Han er i forretningskretser kjent som en handlingens mann, Bjørn Erik Simensen (50). Nå blir den profilerte entreprenøren også hotell-eier etter å ha kjøpt opp Hotel Fredrikstad.

– Dette kommer til å ende bra. Jeg gleder meg veldig! er alt hva Simensen rakk å si på en telefon fra Australia 22.45 lokal tid før linja til Norge ble brutt torsdag formiddag,

– En solskinnshistorie

4. desember 2018 kunne Fredriksstad Blad fortelle at eieren av Hotel Fredrikstad siden 2013, Petter Faye Lund, hadde besluttet å legge ned driften. Dette fordi gårdeieren Racha Maktabi ønsket å selge bygningen som faren Reza Maktabi tidligere eide. 
Alle de 15 ansatte ved hotellet - som i mange år var byens ligningskontor - ble dermed sagt opp.

Senere i desember kom imidlertid eiendomsinvestoren Bjørn Erik Simensen på banen. Simensen, som fra før eier en rekke hus og bygninger i Fredrikstad deriblant Hotel Fredrikstads nabobygning Tordenskioldsgate 14 (tidligere Sun-Chris), kjøpte likeså godt både hotellet og driften.

– Planen er at vi skal lansere denne nyheten når Bjørn Erik kommer tilbake fra Australia i neste uke. Men jeg kan - siden jeg får et direkte spørsmål - bekrefte at det er riktig at Simensen overtar både bygningen og driften. Dette er jo i sannhet en solskinnshistorie, ikke minst for de ansatte som jeg selv har tenkt svært mye på, poengterer Faye Lund som har drevet hotellet oppover og framover i alle årene han ledet virksomheten.
– Selv har jeg drevet hotellet siden sommeren 2013, og vi har bygd det opp til en standard som vi har vært veldig stolte over. Blant annet har vi fått ratingen 8,5 på hotellsiden booking.com, og det sier ganske mye om hva vi har fått til i løpet av disse årene. Da må jeg innrømme at det er litt trist at vi må legge ned driften nå, uttalte Faye Lund til FB 4. desember.

Nå kan altså medarbeiderne som ønsker - og som ikke har funnet seg ny jobb i mellomtida - vende tilbake til sentrumshotellet vis a vis Domkirken.

Mer fra Dagsavisen