Sikter mot store mål

Atlas-jentene og sparringpartnerne Othelie Annette Høie (16) og Grace Jacob Bullen (22) trener for tiden flere ganger daglig, og mer og hardere enn noen gang. For målene deres er mange og høye.

Begge stjernebryterne trener på hjemmebane i Fredrikstad og er fornøyde med det. Nå er de på medaljejakt med saftige ambisjoner om gull og glitter.

Othelie bryter førstkommende helg i to nasjonale norgesmesterskap både for ungdom og junior i Porsgrunn, mens Grace om tre uker skal delta i senior-EM, som denne gangen arrangeres i Romania.

Det nærmer seg raskt påske og vår – tiden da våre nasjonale bryterne oftest kan ta bitte litt fri. Den nye brytesesongen starter ikke før i august, men for de beste bryterne av begge kjønn får man som regel ikke noe særlig med sommerferie. På den tiden blir nemlig de aller viktigste internasjonale mesterskapene vanligvis arrangert.

Atlas klare for junior-NM

Allerede i februar og mars gikk senior-NM i Oslo og NM15 i Tromsø av stabelen. Førstkommende helg er det altså både NM for ungdom og junior, både jenter og gutter, i Porsgrunn. Lørdag går ungdoms-NM og søndag juniorenes norgesmesterskap for 16–20 år; med 176 deltakere fra 31 klubber.

Morsomt nok er Othelie Høie – favoritt i fristil både i ungdom og junior i -57kg-klassen.

– Jeg må nok bryte på mitt aller beste om jeg skal forsvare vinnersjansen, sier Othelie til Demokraten.

Hun har tidligere deltatt i åtte offisielle NM fra 2016–2018 i klassene NM15, Ungdom, junior og senior. Foreløpig har hun samlet sammen fem gull, to sølv og en bronse. Nå er håpet to nye gull denne helgen.

Cesilie skadet på trening

Cesilie Høvik Magnussen (19) var den tredje NM-favoritten fra Atlas, i -65kg-klassen. Hun har tidligere vunnet tre gull i junior-NM, men for bare to uker siden måtte Cesilie operere albuen, etter å ha pådratt seg en skade hjemme på Kongsten for en måned siden.

Det var veldig bittert for Cesilie at hun ikke kan være med på NM og Nordisk Mesterskap. Knallformen hadde hun inne da skaden oppsto.

Likevel kjører hun alternativ trening hver bidige dag, for å holde formen oppe. Håpet er å være i full trening igjen en gang i mai måned.

Flere stortalenter

Atlas deltar også med fire sterke, unge gutter i helgens NM i Porsgrunn.

Ibragim Tasuev deltar i -55 kg-klassen for ungdom, og i -65-kilosklassen bryter Vetle K. Gustavsen. I junior-NM er det Islam Evieev og Boris S Rogosov som skal forsvare klubbens ære i -60 og -67 kg-klassene.

Alle disse er lovende, hardtrenende ungedommer, men medaljene er foreløpig en bit unna.

Grace i kjempeform

Atlas’ fristil-trener Gudrun Høie (tidligere fire ganger verdensmester) mener at Grace Bullen allerede er i kanonform, en måned før Europamesterskapet for seniorer i Bucuresti i Romania.

Bullen vil for femte gang representere Norge i senior-EM. Fra 2015 til 2018 har hun allerede tatt med seg tre medaljer fra EM, en av hver valør.

– Grace trener utrolig godt for tiden, og det er nok ikke så mange som er bedre enn henne i Europa akkurat nå. De tøffeste og hardeste fristilsjentene i -57kg-klassen er ikke-europeiske, forteller trener Høie til Demokraten.

Bullens andre EM-gull er forhåpentlig kun noen uker unna.