Sarpsborg

Satser på RIB-turer i Østfold-skjærgården

Med en 34 fots RIB og 3 x 250 hk sparkende bak satser Krister Eliassen på å gi sarpinger bakoversveis på sjøen.

1 av 4

Krister Eliassen elsker sjøen og nå satser han på å bruke sin erfaring til å gi privatpersoner og næringslivet opplevelser til sjøs. RIB Østfold AS er etablert og båten ligger klar for oppdrag.

- Lenger inn i Oslofjorden er dette helt vanlig og ganske utbredt. I Sarpsborg og Halden er det så vidt meg bekjent ingen som driver med dette, forteller Eliassen.

Båten, en 34 fots RIB, har en litt spesiell historie.

- Det er faktisk politiets Delta-gruppe som hadde to slike båter. De ble solgt på en politiauksjon og jeg kjøpte begge to. Det er en svensk Rupert og det finnes bare to slike i verden. Den ene solgte jeg, mens en har jeg beholdt, forteller Krister Eliassen som har båten liggende på Walberg marina, innerst i Skjebergkilen.

Båten er 34 fot og har tre utenbordsmotorer på 250 hestekrefter hver.

- Båten er ekstremt stødig og med motorer veier den rundt 4 tonn. Nå er det ikke fart, men sikkerhet som har vært det viktigste med båten. Den tåler ekstrem sjø, forteller han. Men båten er på ingen måte en sinke. Med toppfart på rundt 50 knop feier han ut på Koster på under halvtimen.

- Det som gir opplevelser å ligge rundt 30-35 knop og høy sjø. Men vi satser jo også på naturopplevelser. Skjærgården vi har i Sarpsborg, Hvaler, Halden og Fredrikstad er fantastisk. Siden vi ligger så nærme Sverige kommer vi også til å reise en del til både Koster og svenskekysten.

Båten tar 12 personer, men RIB Østfold har allerede et samarbeid med andre aktører.

- Vi kan ta større grupper. Jeg skal allerede nå samarbeide med andre om noen eventer, forteller Krister Eliassen som mener en slik båt kan brukes i forskjellige anledninger.

- Typiske oppdrag er firmaturer, teambuilding, utdrikkingslag, bursdagsfeiringer og andre lag, mulighetene er mange. Koster er det mange som ønsker å reise til og her er det muligheter for å komme seg raskt ut og på en litt annerledes og spektakulær måte, smiler Krister Eliassen som har sørget for å ha alle papirer i orden.

- Det ble strammet inn i 2012. Nå trenger du blant annet sikkerhets- og krise-kurs. Alt som trengs har vi som kjører. Sikkerheten er godt ivaretatt, bedyrer Krister Eliassen som selv skal kjøre båten.