Sarpsborg

Flyplass på Rygge tidligst i 2018

Selskapet Rygge Airport (RA) gir opp håpet om å starte opp ny drift på Moss Lufthavn Rygge i 2017.

En ny aktør snuser på flyplassdrift på Rygge.
Det private flyplasselskapet har lenge hatt som mål å starte opp flyplassdrift 1. april neste år, men innser nå at det ikke vil skje. Skylden legger selskapet på flyplassoperatøren Rygge Sivile Lufthavn (RSL), skriver Moss Avis tirsdag.
– Årsaken til utsatt oppstart er at RA ikke har oppnådd tilgang til terminalbygget, sier daglig leder Knut R. Johannessen.
Han sier de var avhengige av en avtale med RSL som eier terminalbygget, og Forsvaret som eier flyplassen, men at de hittil bare har fått til en avtale med sistnevnte. Selskapet har fått tilsagn om konsesjon fra Samferdselsdepartementet.
Etter ni års drift lettet det foreløpig siste flyet fra Moss Lufthavn Rygge lørdag 29. oktober. Nedleggelsen kom som følge av regjeringens omstridte flyseteavgift og Ryanairs påfølgende beslutning om å legge ned basen på Rygge.
– Ingen flyselskaper kan forplikte flåten og ruteprogrammet sitt til flyginger på Rygge før det er en avklaring på om RA får tilgang til terminalbygget som kreves for å drive flyplassen, sier Johannessen.
Kritikken blir møtt med undring hos RSL:
– Vi har jo hele tiden sagt at Rygge Airport har vært for sent ute for å få en flyplass opp å stå i 2017. Vi mener også at de har svært dårlig tid for å komme i mål i 2018, sier RSLs styreleder Svein Hurlen.
Han sier de taper penger på eiendommen for hver dag som går, men at de verken vil selge unna eiendommen eller utstyr så lenge Rygge Airport fortsatt viser interesse.
(©NTB)