Sarpsborg 08 håver inn på Elyounoussi-overgang

- Vi har en god videresalgsavtale som jeg vet vil gi oss en god del mer enn fire millioner, sier sportssjef Thomas Berntsen.

VG har oppgitt en overgangssum på 190 millioner kroner, potensielt nær 220 avhengig av antall kamper for Southampton, som sarpingen Mohamed Elyounoussi signerte for fredag.

Les også: Berntsen tror Elyounoussi kan gå enda lengre

Sveitsiske Basel kan gni seg i hendene, men det drypper også på Molde og 08. Sarpingene kan vente seg rundt fire millioner kroner i solidaritetsmidler, ifølge samme kilde.

Mange millioner til S08

Men Berntsen avslører overfor Dagsavisen at det er snakk om betydelig mer enn som så.

– Du får ikke noe tall fra meg, men vi har en god videresalgsavtale som jeg vet vil gi oss en god del mer enn fire mill. Det bidrar til en god og sunn klubbøkonomi, slår Berntsen fast.

– Fantastisk ambassadør

Han tror alle sarpinger er stolte nå, av hva «Moi» har fått til.

– Ja, det kan hele Østfold være. Vi har en av våre i Premier League. Vi er i alle fall stolte av Moi, som har vært en fantastisk ambassadør for Sarpsborg-fotballen. Han viser at det er mulig – for alle som synes fotball er gøy og er glad i å trene. Men det er ikke bare å møte opp på trening med en ball under armen, det er en lang reise, understreker Berntsen.