Salgsmål 2019: 100 nye biler av denne modellen!

– Berlingo er den viktigste modellen vi har og det har den vært siden den kom på slutten av 90-tallet, smiler daglig leder i Mobile Fredrikstad Tor M. Karlsen. Nå er Citroën Berlingo lansert i oppgradert versjon.

Bilen som er kåret til «Årets varebil 2019» har vært populær hos mange nybilkjøpere, spesielt egnet for håndverkere hevder vi. Det er ikke bilselger Tor Karlsen helt enig i.

– Berlingo kjøpes av stort sett alle, både private og næringslivskunder, og slik har det vært siden den kom første gang. Vi har mange «faste» Berlingo-kunder som kommer igjen og igjen for å handle ny/ nyere Berlingo, og det er veldig mye fordi det er en svært praktisk bil og som det er svært lite feil med.

10 år siden forrige oppgradering

Forrige oppgradering av det man kan kalle ikoniske Citroën Berlingo var i 2008, noe som anses å være sjeldent i bilverdenen.

– Nye Berlingo har flere oppgraderinger; den er litt større i alle retninger, litt mer utstyr inkludert og det er enda bedre plass for fører og passasjerer, forklarer Karlsen.

– Modellen har et meget godt merkenavn både lokalt, nasjonalt og internasjonalt da dette er en bil som «alle» kjenner til og som veldig mange enten eier privat eller disponerer via sin arbeidsplass. Berlingo har vært en storselger i Fredrikstad i mange, mange år og det er en av de modellene det har blitt, og selges mest av, innen varebilsegmentet.

Kamera erstatter bakspeil

Med tredje generasjon varebil-baserte Berlingo tilbyr Citroën nå muligheten for enkelt å fjerne baksetene i stasjonsvognutgaven. Det betyr mye plass - til ferie og fritid eller i arbeid. Fronten har fått et tøffere preg og Berlingo har som sin mindre bror også fått Airbump-puter på dørene.

– Det er flere utgaver av den nye Berlingoen. Som manuelt gir, automat og flere motoralternativer - i tillegg til to lengder, forteller daglig leder Tor Karlsen i Mobile Fredrikstad.

– På nye Citroën Berlingo Van kan kundene nå velge en eller to skyvedører på siden for optimal lastebredde. I tillegg er komforten på topp. Setene er tilpasset alle størrelser, og er justerbare i høyde og korsryggen. Selvfølgelig er også dashboardet oppdatert. Spesielt må jeg nevne utstyret «Surround Rear Vision». Her er bakspeilet erstattet av en fargeskjerm som via to ulike kameraer gir deg oversikten bakover.

«Anti-statusbilen»

Broom beskriver Berlingo som nærmest definisjonen på en fornuftig og ujålete familiebil. Den beskrivelsen passer bra mener Karlsen.

– «Anti-statusbil» er kanskje en ok betegnelse på denne bilen. Det er en bil for folk flest, og for «alle» som ønsker å vise at folk som kjører Berlingo er både nøkterne, økonomiske, fornuftige og praktiske. Jeg tror det er mange som ønsker å vise at de faktisk er alle disse «tingene», og da er det viktig at de bruker en varebil som har alt dette - og mer til. Men som også er moderne og fremtidsrettet både med hensyn til miljø, design, bruk, økonomi og komfort.

– Vi forventer å selge mellom 80 og 100 nye Berlingoer i år, avslutter Tor Karlsen.