Rullestolbruker Trond får ingen jobbtilbud

For tre uker siden fortalte vi historien om rullestolbruker Trond Halvorsen (51) fra Rolvsøy som søker på 300 ledige stillinger hvert år. Mange har respondert på artikkelen og gitt honnør til den positive og engasjerte jobbsøkeren - men tilbudene om arbeid uteblir!

– Responsen har vært bra, jeg har fått over 1200 likes og over 700 delinger på Facebook. Men dessverre ingen jobbtilbud, forteller Trond.

– Det eneste jeg fikk var en henvendelse fra Rygge Kommune, hvor de kunne skaffe meg praksisplass, og kun det. De hadde ingen jobb til meg på sikt, kun denne jobben for å få erfaring. Det takket jeg nei til.

Utfordret ordfører Nygård

Som vi har omtalt tidligere er ikke Trond Halvorsen kresen i forhold til hvilken bransje han kunne tenke seg å jobbe i. Butikk, treningssenter, kontor eller trafikkskole - rullestolbruker Halvorsen er overbevist om at han har mye å bidra med.

En jobb på kommunens servicetorg ville ha vært en drøm tenker Trond, derfor utfordret han likesågodt ordfører i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård (Ap), med sin jobbsøknad. Ordføreren presiserte at det ikke er han som ansatter personer i kommunale stillinger, men sendte likevel henvendelsen videre i eget system.

Dessverre gir nok heller ikke dette forsøket per dato positive resultater i søken etter arbeid.

– Fredrikstad Kommune har egentlig bare holdt meg for narr, så jeg regner svaret jeg fikk fra de som useriøst og et klart nei.

De lovte å skrive tilbake, men jeg har ikke fått noen tilbakemelding på over en uke.

Attester fulle av lovord

Halvorsen har minimalt med sykefravær i jobbene han har hatt, og flotte attester fra tidligere arbeidsgivere. Her er noen utdrag; Sosial og utadvent, kommer lett i kontakt med kundene, oppmerksom og får kunden til å føle seg verdsatt. Selv om Trond er rullestolbruker har det aldri vært noen hindring for å utføre oppgaven som kasserer her hos oss.

Les også: Trond (51) søker på 300 stillinger hvert år!

Gir ikke opp

«Jeg tør, tør dere?» var tittelen på innlegget som Trond Halvorsen opprinnelig skrev på sin Facebook-side. Over tusen har gitt «tommel opp» på Facebook-posten og mange har kommentert.

– Klart at disse fine tilbakemeldingene gjorde noe med meg, det gjorde godt for selvfølelsen min, når jeg sliter i hverdagen med å skaffe meg jobb.

Så det var en fin «boost» til å jobbe videre i søken etter arbeid.

– Men jeg gir ikke opp, da har jeg tapt. Og jeg er ikke en taper!