Rollebytte i FFK: Høgmo blir sportslig leder

Bjørn Johansen tar over som hovedtrener i FFK. Han har gjennom hele 2018 hatt en fremtredende rolle i trenerteamet til Per-Mathias, og har imponert med sitt engasjement på feltet og faglige styrke, skriver FFK på sine sider.

- Vi skal ta nye steg i 2019 og jeg mener at Bjørn som hovedtrener og jeg i en ny rolle skal kunne bidra til det. Jeg ser frem til å samarbeide tettere med klubbledelsen for å bygge FFK videre. Jeg har veldig tro på det prosjektet vi har startet og gleder meg til å jobbe videre med det, sier Per-Mathias Høgmo til klubbens nettside. Med sin lange erfaring som spiller på toppnivå og flere år som hovedtrener i Postnord-ligaen er Bjørn en ideell person til å videreføre og videreutvikle prosjektet som ble igangsatt for et drøyt år siden.  

- Jeg er klar! Jeg gleder meg til å ta fatt på det som må være en av de mest spennende oppdrag i norsk fotball. Å få lov til å jobbe i en tradisjonsrik klubb som Fredrikstad er noe alle fotballfolk drømmer om. Det som gjør det virkelig spennende er at klubben tør å tenke langsiktig. Ved å fortsette det arbeidet som ble startet under Per Mathias ledelse mener jeg vi er på rett vei. Dette betyr at arbeidssystematikken i hverdagen videreføres. Vi var i sesongen 2018 ikke dyktige nok i det offensive spillet. Vi scoret rett og slett for lite mål. Offensive relasjoner kommer til å være et stort fokus i treningsarbeidet inn mot sesongen 2019. Mange gleder seg til jul, inkludert meg selv. Men aller mest gleder jeg meg til oppstart 7. januar 2019, sier Bjørn Johansen til samme kilde. 

Frigjør midler

FFK opplyser også at omorganiseringen «frigjører betydelige midler som vil prioriteres til å styrke spillerbudsjettet». FFK mener kvalitet i spillertroppen og treningshverdagen blir en viktig faktor for at de skal lykkes i 2019 og oppnå målet om opprykk til 1. divisjon.