Rockabillyfestivalen konkurs: - Publikum uteble!

Zaatreh sin idé om en Rockabilly-dag på Sellebakk i 2017 ble en suksess, men en to dagers Rockabilly minifestival ga ingen publikumsuksess.

Til Demokraten bekrefter festivalsjef Trond Zaatreh at festivalen skylder nærmere 300.000 kroner. 

– Det er trist at vi ikke fikk dette til å gå rundt, programmet var lagt opp til at et voksent publikum skulle få et nytt og spennende tilbud. Men dessverre slo det ikke til! 

Advokat Hans Thomas Revhaug i Centrum Advokatkontor sier til Fredriksstad Blad at det ikke finnes verdier i boet. – Så langt ser det i alle fall ikke slik ut. Nå sitter de igjen med fakturaer på opp mot 300.000 kroner de ikke klarer å betale, sier Revhaug, som så langt ikke har funnet noen ureglementerte forhold rundt foreningens drift.

Treårig prosjekt

Zaatreh styrte skuta selv i 2017, men i 2018 var han kun engasjert som festivalsjef av Fredrikstad Rockabilly Forening som hadde planlagt minifestivalen som et treårig prosjekt.
- Rockabilly minifestival ble arrangert den 26 og 27.mai ved Borgehallen. Det var duket for biltreff, miss 50`s konkurranse, rockabilly junior med show og konsert, samt to kvelder med mange flotte artister. Dessverre så uteble publikum i forhold til hva vi  hadde budsjettert med. Totalt hadde minifestivalen 510 besøkende på de betalte arrangementene, men noen av disse var sponsorer og samarbeidspartnere, skriver han i pressemelding. 

- Jeg han hadde et fantastisk team i ryggen, for mange av disse var dette helt nytt, men heldigvis så kjenner de meg fra ulike andre samarbeid og dermed så gikk dette veldig bra. Jeg må også nevne at min assisterende festivalsjef Cathrine Siro skal ha en del av æren for at gjennomføringen.

- For min del så er rockabillyeventyret over, om noen tar over og satser videre på dette konseptet vet jeg ikke. Festivalen gikk jo en del i minus, og jeg tror Fredrikstad Rockabilly Forening kan få problemer med å hente seg inn igjen. Nå satser jeg på mitt eget selskap hvor det blir en del spennende endringer fremover, samt at familien krever sitt med tre barn.