Ransofferet: - De truet med 20 cm stor kniv!

- Han kom bakfra og rev hardt i skulderen min så jeg spant rundt. Da så jeg at det var to av dem -den minste hadde en kniv med ett blad på omlag 20 centimeter.

Slik beskriver «Knut» starten på ransdramaet som utspant seg ved Glommastien på Nabbetorp i går. Familiefaren ønsker å være anonym når han forteller sin historie.

Tok en røyk

- Jeg hadde litt tid før neste kundemøte og stoppet for å ta meg en røyk ved Nabbetorp-bakken. Jeg er ofte i området og bruker å parkere ved pumpestasjonen i bunnen av bakken.

- Jeg ble sittende litt i bilen og sjekket blant annet mailen før jeg gikk ut. Det var flere folk i området og jeg husker jeg så en skoleklasse gå forbi på Glommastien.

Røsket tak i skulderen

- Jeg sto med ryggen mot elva og hadde blikket rettet opp mot Nabbetorp når jeg ble revet tak i. Jakka revnet og det var ganske brutalt. Han som holdt meg (i kragen/skulderpartiet på jakka, red. anm.) var grise-svær og muskuløs, forklarer «Knut».

- Kameraten hans var helt motsatt -liten og spinkel. Mens den største fortsatt holdt i jakka så jeg kniven til kompanjongen.

Buet kniv

- Kniven var rundt 20 centimeter stor med en litt buet fasong, og kan minne om noe man ser til salgs i boder og basarer i for eksempel Tyrkia. Han holdt den litt ut fra kroppen slik at jeg skulle skjønne at de mente alvor. Da løftet jeg armene opp med åpne håndflater for å signalisere at jeg ikke hadde planer om å gjøre motstand.

Rolige

- Kraftkaren slapp taket i jakka og tok av meg klokka. Deretter sa han på gebrokken engelsk «give me money!». Siden jeg fortsatte å stå med hendene opp, tok han selv ut lommeboken. Jeg husker jeg reagerte på hvor rolige de var. "Dette har de gjort før", tenkte jeg.

-Når de hadde kontantene kastet raneren lommeboka på bakken -kortene viste de ingen interesse for.

- Selv om det virket som en evighet tok det hele omkring 60 sekunder, anslår «Knut», som forteller at når ranerne la på sprang nedover Glommastien -i retning av Unger- løp han inn i bilen og ringte politiet med skjelvende hender.

Rufsete

- De var uflidde i tøyet og hadde skjerf dratt opp i ansiktet. Den minste hadde en grønnaktig hettegenser og bjessen en mørkeblå boblejakke. Jeg ferdes en del i området og har aldri før lagt merke til en duo med så iøynefallende kroppsbygning, sier «Knut», og fortsetter:

- Vi har bodd i nærheten noen år og synes det har vært en uheldig utvikling i området. Naboer forteller om tyverier fra boder og garasjer, og man kan ofte se rusede folk i Selbak sentrum.

- Det føles som det har blitt et hardere miljø og mer kriminalitet i nærområdet, avslutter «Knut».