Råd til "arenaen", men ikke misjonshuset

Hun ville skape et hus for frivillige lag og foreninger, Camilla Eidsvold (SV). Men storebror Ap hadde ikke råd til å legge et 20-30-talls millioner i kjøp og reparasjon av nedlagte Seierstens Misjonshus.

Ærverdige Seiersten Misjonshus har stått tomt i flere år. Nå vil Normisjon avhende det ikke ubetydelige forsamlingslokalet i Holmegata. Det har fanget interessen hos en lang rekke bystyrepolitikere som mener huset vil være midt i blinken for alt fra teatergrupper, via lokalsamfunnsutvalget til andre lag og foreninger i det frivillige organisasjonslivet:

-Et "Frilvillighetens Hus"

-Tusenvis av mennesker gjør en frivillig innsats i denne byen. Vi må hjelpe de med å legge forholdene til rette. Kjøper vi Seierstens Misjonshus vil vi få et forsamlingslokale som svært mange kan ha glede av.  SV kommer derfor ikke til å støtte Ap som sier vi ikke har råd til å kjøpe dette lokalet for 10- 20 eller 30 millioner kroner når vi nettopp har brukt over 600 millioner "arenaen", uttalte SVs gruppeleder Camilla Eidsvold.
Hun fikk umiddelbar støtte av både KrF og Frp som også mente det ville være galt å legge en tilstandsrapport om bygget politikerne fikk onsdag kveld klokken 23.02 til grunn:
-Jeg er helt uenig med de som sier vi ikke skal interessere oss for dette bygget. Seierstens Misjonhus ligger på et absolutt riktig sted for å huse fritidsaktiviteter osv, supplerte KrF-gruppeleder Lino Lubiana.
Såvel H-gruppeleder Truls Velgaard som gruppelederkollegene Hans Ek (Sp) og Atle Ottesen (Ap) mente det ville koste kommunen for mye penger å kjøpe - for så å sette i stand murbygningen fra 1927.