Råde

Hva skjedde med «Monika» fra Råde?

«Monika» har vært savnet siden pinsehelgen. – Hun forsvant en eller annen gang på lørdag kveld. Det er bare foten som står igjen, sier kake-Ali. Nå håper han at tips fra oppmerksomme lesere kan hjelpe han å få henne hjem igjen.

Bjørn-Ali Abdullah savner sin «Monika»


«Monika» er litt over en meter høy, har sort hår og sorte øyne. Da hun forsvant, var hun ikledd en gul heldekkende kjeledress med hette. På hetta er det pus, og hun hadde røde votter på. I hendene holdt hun en krones-is.

– Hun var her da jeg kom på jobb i kake-utsalget lørdag, men da jeg skulle stenge var hun borte, sier Bjørn-Ali Abdullah, også kjent som kake-Ali.

Utsalget hans for Alis Drømme Kaker på Karlshus i Råde har vært hyppig besøkt i korona-tiden.

– Ofte kommer folk i bare pysjen og handler. Her er det selvbetjening, og smitte-sikring med hansker og håndsprit, så de kommer når de vil i åpningstiden fra ti om morgenen til ti om kvelden.

Han tror ikke det er noen av kundene er involvert i «Monikas» forsvinning.

– Men hun har blitt fysisk bortført. Hun er sporløst borte. Det er bare foten som står igjen.

Har vært på vift før

Det er ikke første gang «Monika» har blitt borte.

– Hun blåste bort en gang i høst. Da var det noen naboer som fant henne, og tok henne med tilbake. Siden den gang, har hun fått en fot å stå på, som hun ikke kan blåse bort fra. Så det var ikke det denne gangen, sier han.

Han har lett i hele nabolaget etter «Monika», men uten hell.

– Det er veldig trist at hun er borte, etter at vi har vært gjennom så mye sammen, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Diplom-Is

Lover søt dusør

Før påske var det i følge blant annet Fredriksstad Blad rånetreff på Esso i Råde.

– Tror du hun kan ha blitt med noen av dem på tur?

– I så fall er det en lengre tur enn hun har vært på tidligere, for jeg har lett over alt i nærområdet uten hell, sier Bjørn-Ali og sukker.

Nå håper han oppmerksomme lesere kan hjelpe han å finne henne. Den som klarer å få «Monika» hjem igjen, vil få en søt overraskelse i gave.

– Jeg utlover 500 kroner i gavekort på kake til den som finner henne, sier han.

– Hun var ganske ny, så det er veldig leit. Jeg savner henne.

«Monika» er Diplom-Is sin maskot, som tidligere ble kalt «Eskimonika». Maskoten som har eksistert siden 1936, ble i fjor modernisert og endret navn til «Diplom-Is-jenta». I den oppdaterte versjonen av maskoten har hun på tradisjonelle vinterklær i stedet for selskinnsdrakten som gir assosiasjoner til urfolk. Det er den eldste versjonen av maskoten som nå er forsvunnet fra bakeriet i Råde.