Fredrikstad

Pris til forfatter-trio

Svein Åstrøm, Lars Ole Klavestad og Karl-Ottar Fjeld har fått Gamlebyakademiets lokalhistoriepris for «Gårder og slekter i Borge og Torsnes».

– «Lokalhistorieprisen» skal bli en tradisjon og forfattertrioen Fjeld, Klavestad og Åstrøm er de første som får denne hederen fra oss i Gamlebyakademiet, forteller Roy Frantzen til Demokraten.

– Skatter som må tas vare på

Den 16. årboka av «Gårder og slekter i Borge og Torsnes», som seilte opp på en førsteplass hos juryen, har som før omtalt i Demokraten et spesielt fokus på Roald Amundsen og hans fødested på Vesten i Borge.

Under tildelingen sist helg fikk de nærmere 50 frammøtte i Teglhuset en presentasjon av både boka og den berømte polfareren.

Kulturutvalgets leder Atle Ottesen (Ap), som foretok prisoverrekkelsen, uttrykte stolthet over arbeidet Fjeld, Klavestad og Åstrøm legger ned:

– Forfattere som bruker mye tid og energi på å skrive ned vår lokalhistorie gjør et særdeles viktig arbeide med å ta vare på vår egen identitet og kulturarv. De tre prismottakerne har igjen laget en skatt som absolutt må tas vare på. Prisen er i høyeste grad velfortjent, poengterer Ottesen.

Mer fra Dagsavisen