Nyheter

Populær julegrantenning

Søndag kveld hadde flere tusen møtt frem for å overvære den tradisjonsrike Julegrantenning i Gamlebyen.

Kveldens konferansier Alexander Hermansen ønsket alle hjertelig velkommen til torvet og julegrantenning.

Eventyr

- Det er et eventyr å se dere alle sammen her på torget, sa Hermansen før han i tradisjonens ånd introduserte årets nissebarn som i år er hentet fra forestillingen «NisseNatt på Isegran». Hermansen ledet så publikum i gang med allsang og «Jeg gikk meg over sjø og land». Sangen satte folket i en herlig julestemning før ordfører Jon Ivar Nygaard tok ordet.

– Enhver stolt by pynter til jul, og det har vi gjort i 2017. Vi har også feiret 450 års jubileum i år. Vi er kåret til Norges mest attraktive by og i tillegg kåret til årets sentrum. Det er slettes ikke dårlig, forteller en stolt ordfører Nygaard som avsluttet sin tale med å ønske alle en riktig god førjulstid.

I kor

Etter talen talte Nygaard og folkehavet i kor ned til lysene ble tent på årets julegran 2017. Både barn og voksne storkoste seg denne kvelden selv om trengselen vgar enorm. I påvente av julesnissen hadde Hermansen en enkel jobb når han skulle mane til mer allsang med «Musevisa» og «Så går vi rundt om en enebærbusk». Julegrantenningen ble avsluttet med at barna ropte inn julenissen. Julenissen som hadde tatt den lange veien hadde selvsagt med seg godteposer i sekken sin. Dette var en kveld hvor hele Gamlebyen var pyntet og satt i en ekte julestemning. Ikke til å undres at denne julegrantenning er blitt så populær og tradisjonsrik.

Mer fra Dagsavisen