På fire år har Lisleby-mannen (22) innkassert 40 millioner kroner

Det skal ikke stå på arbeidsvilje når Dyar Al-Ashtari er på jobb. De siste fire årene har millionene strømmet inn for Lisleby-mannen.

40 millioner kroner er summen Dyar Al-Ashtari har tjent på de siste fire årene, og nå omtales mannen i Dagens Næringsliv (krever innlogging).

Overskriften er enkel og sier mye: "Har tjent 40 millioner på fire år – putter penger i bitcoin".

11 millioner i pluss

I høst snakket alle og enhver om kryptovalutaen Bitcoin, og 22-åringen, som nå bor i Bergen, levde det gode liv etter han for alvor investerte i det lenge før strømmen for noen måneder tilbake. Deler av pengene han har tjent i løpet av disse fire årene har gått til nettopp kryptovaluta. 

Men det er primært søkemotoroptimalisering (se faktaboks) han henter pengene fra. For fjerde år på rad. 

På gründeren og millionærens kontor handler det mer om taktikk enn noe annet. Der jobber han daglig med å finne ut hvordan hans ulike bedrifter skal kunne tjene mest mulig ved hjelp av nettopp søkemotoroptimalisering.

Lisleby-mannens primærselskap skal i løpet av året 2017 ha hatt en omsetning på hele 15 millioner kroner og et årsresultat på 11 millioner kroner før skatt, skriver DN i sin artikkel.

Han ønsker ikke å snakke med DN etter flere episoder der han skal ha blandet inn advokater, men fra tidligere har Al-Ashtari fortalt at det meste handler om å utvikle nettsider og komme med nye produkter.