Nyheter

Othelie tok to NM-gull

Stortalent Othelie Høie (16) fra BK Atlas tok i helgen to NM-gull. Best både som ungdom og junior. Så ble hun naturligvis også kåret til NM’s beste ungdomsbryter.

Atlas-folket var mer enn fornøyde, siden bryteklubben også fikk med seg ett sølv og to bronse i gutteklassen; under lørdagens Ungdoms-NM både for jenter og gutter i Porsgrunn. Fredrikstadklubben BK Atlas fikk med seg en gullmedalje til Othelie Annett Høie (16) i -57 kilos-klassen. Idrettseleven fra Wang Toppidrett ble også kåret til stevnets beste ungdoms-bryter ( i fristil). Atlas hadde også med seg to deltagere i gutteklassen (gresk-romersk) med Ibragi Tasuev som tok en fin bronse i -55 kg’s-klassen. Mens Vetle K. Gustavsen fikk med seg 8.plass i -65 klos klassen.

Tre medaljer til Atlas

Søndag var det junior-NM med nytt flott NM-gull med Othelie. Hun gikk opp fem kg og tevlet med fem kg tyngre konkurrenter i vektklasse -62kg. Også der med samme sterke innsats «uten et eneste minuspoeng».

I gresk-romersk stil (bare for gutta) - ble det ny sterk Atlas-insats. Talentene Islam Evloev og Mansor Tasuev som tok sølv og bronse i -60 kilos klassen med ti deltagere. Den tredje sterke Atlas gutten var Boris Samveiovitsj Pogosov som tok femteplass i -72 kilos klassen med ti deltagere.

Tok sitt sitt åttende NM-gull

Othelie Annette Høie – var i helgen veldig godt fornøyd med sine to NM gull i Porsgrunn. Hun vant alle sine tre motstandere på teknisk fallseire på ungdoms-NM på lørdag. Der ble hun også kåret til stevnets beste ungdomsbryter.

På søndag på junior-NM vant Othelie også alle sine to motstandere med fallseire «Uten et eneste minuspoeng» slik som hun også gjorde på lørdag. På søndag var Othelie spesielt veldig godt fornøyd med finalekampen mot Viktoria Miriam Øverby (Skedsmo BK). Da Othelie ledet 6-0 og avsluttet med fallseire.

– Litt stolt er jeg også at jeg nå har vunnet tilsammen åtte NM gull med NM15, Ungdoms og Junior-NM fra 2015-2019, fortalte Othelie A. Høie til Demokraten.

Max innsats for Atlas-gutta

Islam Evloev som tok NM sølv i -60 kilos klassen – er også utrolig godt fornøyd. Han gjorde en meget sterk NM-innsats med tre sterke teknisk fallseire (20-0) før han tapte i finalen der han var sjangseløs mot Sondre Svarstad, Snøgg BK.

Mansor Tasuev – var også utrolig veldig godt fornøyd med fire sterke seire på teknisk overlegen. Han tapte bare en kamp på semifinalen mot klassevinneren Sondre Svarstad, Snøgg BK – som også beseiret sin klubbkamerat Islam Evloev.

PS! I tillegg var det fire junior-toppbrytere fra Vardø, Tana og Moss AK som bor i Fredrikstad og som daglig bryter på Atlas – tok med seg med tre gull og en sølvmedalje. Fra Vardø var det brødrene Aziv og Giliam N. Dzortov som tok gull og slv i -67 og 72 kilos klasse. I -87 kgs-klassen var det Ruben Been (Moss AK) og i fristilklassen var det stortalentet Synne M. Haagensen (som også går på Wang i Fredrikstad) som tok NM gull i -57 kilo klassen.

Mer fra Dagsavisen