Nytt spesialistsenter i Østfold rettet mot menns helse

– Prostatakreft er den hyppigste kreftformen hos menn. Dessverre ser vi at Østfold er i øvre sjikt av denne dystre statistikken, sier kirurg og urolog Knut Eilert Karlsen. – Vårt mål er at ingen skal måtte dø av prostatakreft lenger, men avdekke sykdommen før kreften har utviklet seg for langt.

Det er helsekjeden Colosseum Mann som nå etablerer et stort faglig miljø innen urologi og mannens helse, med en avdeling ved Sarpsborg Spesialistsenter.

– Vi er spesielt glad  for at generell kirurg og urolog Karl Fredrik Kristoffersen blir med oss på den nye satsingen. Fredrik har i mange år jobbet for Volvat Fredrikstad, men blir nå en sentral person i vårt team, sier lege Franck Sky til Demokraten. Sky er også en av initiativtakerne til den nye klinikken.

– Dette ser jeg frem til. Det er motiverende å være med å utvikle et av landets sterkeste private urologiske miljøer, med vekt på diagnostikk, behandling av urologisk kreft og spesialisering på prostatakreft, sier Karl Fredrik Kristoffersen. Han forteller også at Colosseum Mann i disse dager åpner et privat sykehus med robotkirurgi i Oslo, primært for prostatakreft. Dette blir det aller første private tilbudet for prostataoperasjoner i Norge.

Østfold i øvre sjikt av dyster statistikk

Generell kirurg og urolog Knut Eilert Karlsen er avtalespesialist i Urologi ved Sarpsborg Spesialistsenter og blir derfor også en del av den nye satsingen i Sarpsborg.

– Prostatakreft er den hyppigste kreftformen hos menn. Dessverre ser vi at Østfold er i øvre sjikt av denne dystre statistikken, sier Knut Eilert Karlsen. – Vi blir nå en del av en struktur som har landets fremste ekspertise innen prostatadiagnostisering og behandling av prostatakreft. Vårt mål er at ingen skal måtte dø av prostatakreft lenger, men avdekke sykdommen før kreften har utviklet seg for langt.

Operasjonsstue med egne kirurger

Sarpsborg spesialistsenter har bygget en ny operasjonsstue for kirurgi og urologi. Der vil de gjennomføre en rekke ulike urologiske inngrep. De vil også ha en nær tilknytning til det nye Colosseum-sykehuset i Oslo, hvor ytterligere ekspertise er tilgjengelig.

–Til sammen vil vi utgjøre et sterkt team og vi hjelper til med de fleste utfordringene innen mannens helse, spesielt innen urologi, sier Franck Sky.