Helen Mollatt er klar for nok en skjerfaksjon.

Ny skjerfaksjon fra Bymisjonen

Helen Mollatt i Kirkens Bymisjon vil ha alle til å bruke oransje skjerf. - Det viser at du bryr deg.

Den 1. November skal bli Årets varmeste dag når Kirkens Bymisjon deler ut hjemmestrikkede, oransje skjerf over hele landet. Det oransje skjerfet er Norges varmeste skjerf, når du tar det på deg blir du nemlig ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn. Skjerfene er strikket av og for mennesker som ønsker varme og inkludering i en førjulstid som er tung for mange.

Bare i fjor oppga 125.000 personer at de gruet seg til jul. Førjulen og julehøytiden kan være en smertelig påminnelse om ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor». Derfor er fokuset til Kirkens Bymisjon å spre glede og varme - gjennom fellesskap, måltider og aktiviteter.

Selve aksjonen med å henge opp skjerfene gjennomføres fra ca. 06.30 tirsdag 1.11.2016 i sentrumsområdet av Sarpsborg.

– Vi oppfordrer alle til å gå med oransje skjerf nå i den kalde årstiden, og ikke minst frem mot jul, for å vise at vi sammen støtter opp om et varmere samfunn, sier Helen Mollatt i Kirkens Bymisjon. Folk fra alle samfunnslag benytter skjerfene, og bidrar til at dette blir en massiv solidaritetshandling.

– Engasjementet vi ser i strikkedugnaden er virkelig stort! Alt fra enkeltpersoner til strikkegrupper privat og i arbeidslivet har bidratt. Gode eksempler er vårt gode samarbeid med Gjensidige, NAV, og mange enkeltpersoner i byen vår. Skjerfene strikker vi ikke for noen andre, men for hverandre», fortsetter Mollatt.

- I tillegg vil lokale butikker i byen bli invitert med til å ha oransje skjerf på seg eller i utstilling, samt at man fra 1. november i ulike butikker kan få kjøpt våre populære pakkelapper som gir en middag.

«GLED EN som gruer seg til jul» er også en SMS-innsamling hvor pengene som kommer inn blir brukt på våre møtesteder. Her står fellesskap og gode måltider sentralt. I tillegg bruker vi midler på ulike tiltak som bidrar til økt deltagelse i samfunnet gjennom arbeidstrening og sysselsetting, gjennom hele året. Ved å sende GLEDE til 2490 gir man kr. 80,- i støtte til dette arbeidet via SMS.