Noman (27) vil gi indisk mat til Fredrikstad-folket

Han er kjent som «kebab-mannen» på Stortorvet, men nå skal Noman Dinarzahi (27) gi indisk mat til hele Fredrikstad.

Det er ingen hemmelighet at det er mangel på et bredt utvalg med indisk mat her i byen. Noman Dinarzahi har tatt over de gamle lokalene til Falafel & juice på Stortorvet, og kommer med et helt nytt konsept.

– Vi har tenkt lenge på indisk mat, men har ikke hatt de rette lokalene. Det er dette vi kan og det er dette vi vil satse på i den nærmeste fremtiden. Da vi hørte at lokalene her var ledige, kunne vi ikke takke nei, sier Dinarzahi.

– Mye av det samme i byen

Indisk street food, enkelt og billig. Planen er å åpne om et par måneder, selvom han gjerne skulle ha åpnet tidligere. 

– Det her midt i hjertet av Fredrikstad. Her vil du få middag til under hundrelappen. 

Drøye tjue meter til siden ligger Nellys Kebab House, kebabrestauranten han har drevet i mange år allerede. Han ser ikke umiddelbart at det er noen konkurrenter som kan matche den nye restauranten på torvet.

– Det er mye av det samme her i byen med burger, pizza og kebab. Det er ingen take away-restaurant i byen allerede med denne type mat, og selvom Mother India finnes, så er det en klassisk restaurant.

– Det skal også være mulighet for å sitte her, og vi kommer til å ha 40-50 sitteplasser her. 

– Kan indisk bedre enn kebab

– Vi har veldig stor tro på at dette kommer til å gå bra. Flere som har lyst til å jobbe her og som er veldig flinke som kokker. Jeg har vokst opp med indisk mat og det er dette jeg kan bedre enn kebab, smiler han.

Navnet er Dinarzahi foreløpig usikker på, og ettersom har planlegger å åpne i juni, har han kjøpt seg god tid på å planlegge alt nøye. For tiden pusser han opp - og lover at det skal bli kult å spise indisk mat.

– Vi er startfasen og det tar tid med alt. Det hadde vært kult å få et navn som minner om India. Jeg har mange ideer, sier han. 

27-åringen har klokkertro på at byen er klar for indisk mat. Det blir etter planen ikke nattåpent i helgene, slik som han har på Nellys Kebab House allerede. 

– Alle er glad i indisk mat. Denne ideen har jeg fått fra Dubai og London, og jeg reiser mye rundt for å lære og se hvordan folk rundt om i verden driver. I Dubai er det blant annet mye take away indisk, avslutter Noman Dinarzahi.