Nyheter

«Naver» ble suksessfull blogger

Bloggeren Karoline Sjøveian har slanket bort 40 kilo på halvannet år.

Fra å være fet, arbeidsløs og på Nav, har Karoline Sjøveian gått til jobb, trening og nettsuksess med bloggen karolinesjoveian.blogg.no.

På mandag lanserte hun bloggen om sitt liv som fet og arbeidsløs naver.

Allerede samme dagen fattet nett-Norge interesse for 22-åringen som opprinnelig er fra Gressvik, men som har flyttet til sentrum med samboeren Trond Nilsen, og hun er litt overveldet av all oppmerksomheten rundt skrivingen sin.

- Akkurat nå ligger jeg som nummer 24 på listen over mest leste blogger her i landet - det var jo egentlig ikke meningen at jeg skulle havne der, sier Sjøveian overrasket.

Massivt vekttap

Bloggeren forteller om sin egen vei tilbake til livet med store smil, og hun legger ikke skjul på at det har vært tungt å nå det punktet hun nå er på.

- Mine vektproblemer begynte med at jeg var i et dårlig kjærlighetsforhold- og som jenter flest så trøstespiste jeg som en følge av dette, forteller Sjøveian og fleiper litt med at hun ei heller aldri var den tynneste jenta i utgangspunktet.

- Dessuten nektet jeg jo for at jeg hadde gått opp i vekt, og det tok lang tid før jeg faktisk innså realiteten, fortsetter hun og fryder seg over å ha slanket bort hele 40 kilo(!) på halvannet år.

Vil være ærlig

- Jeg har jo faktisk vært en fet, arbeidsløs naver, fortsetter Sjøveian litt selvironisk og understreker at hun ønsker å få frem sine følelser rundt dette temaet på bloggen sin. -Man vil jo være ærlig med folk og fortelle om hva man selv følte, sier hun.

Videre forteller Sjøveian at hun selv ikke ønsket å være en naver, og hun sier:

- Jeg var jo frisk og ønsket å jobbe samt slanke meg - ikke å fly på Nav og å gjøre vondt verre, sier Sjøveien, men viser forståelse for de som er havnet i den situasjonen. -Jeg skjønner at folk trenger Nav - men det er ikke derimot sagt at jeg ville være der, slår hun fast og forteller at hun nå er i fast jobb ved GoExcellent på Kråkerøy.

Hektisk debut

Sjøveian forteller at det har vært noen hektiske døgn etter at hun lanserte bloggen sin, og hun forteller at hun allerede etter ett døgn kjente at blogglivet er en hektisk affære.

- Det er mye arbeid når man i tillegg jobber 100% og trener ved siden av, sier hun og forteller at det allerede første dagen tikket inn over 70 e-poster.

- Når folk faktisk gidder å skrive til meg, så tenker jeg at de setter pris på det jeg gjør, fortsetter Sjøveian og sier hun håper leserne får utbytte av innleggene hennes.

Mer fra Dagsavisen