Milad Poorkar (20) har elsket biler siden han var liten – nå lever han livet med luksusbiler

Milad Poorkar, en ung og helt normal gutt fra Trosvik. Kjøpte sin første bil som 16-åring, men dog defekt. Kort tid etter var bilen fikset og klar for å bli solgt videre.

Historiene om 21-åringen Poorkar er mange, men spalteplassen er ikke nok. Vi får heller la hovedpersonen selv fortelle om sin suksessfulle bedrift Forza Auto på Råbekken.

— Jeg har alltid hatt den genuine bilinteressen og begynte tidlig å lære meg masse om motor og hestekrefter.

— Jeg kjøpte min første bil da jeg var 16 år, men da var den defekt. Jeg fikset den og solgte den videre. Det var slik det hele startet, sier Milad Poorkar til Demokratens Unge Gründer-serie.

Jobber hele døgnet

For litt over ett år siden startet han hjemme i gården med fire biler som han solgte. Nå har han til enhver tid tjue biler til salgs — etter alles ønske og behov.

— Jeg har alltid fornøyde kunder. Det er ikke uten grunn vi solgte 300 biler det første året, sier han

selvsikkert.

Forza Auto har biler helt i fra 10.000 kroner til én million kroner. Den feteste bilen akkurat nå er Mercedes C63 AMG-versjon i matt svart farge.

— Du vet i starten hadde jeg fast jobb da jeg åpnet dette firmaet her, og jeg jobbet fra tidlig morgen til sent på kveld. Det ble så mye at jeg sluttet i den andre jobben og satset for fullt her.

— Vil satse

Det folk lurer på er som regel det samme. Hva er det som får unge mennesker til å satse på noe eget og noe så stort?

— Det er klart vi har kastet oss ut i et veldig tøft marked, men det handler om to-tre enkle ting for å

lykkes. Gi en god pris på det du selger, være serviceinnstilte og hele tiden gjøre kunden fornøyd, sier Milad Poorkar.

Han tenker ikke på at han ikke valgte å studere videre etter videregående skole.

— Jeg har jobbet siden jeg var tolv år, og med denne jobben føler jeg meg aldri sliten. Det er ingen risiko for meg, for dette kan jeg og det er dette jeg vil drive med å satse på videre.

— Lever for dette

Han eldre bror Benjamin Poorkar (23) er også sterkt delaktig i Forza Auto. Duoen følger hverandre tett og kjører «fete» biler.

— Det handler mye om å skille seg ut fra alle andre. Gjør du det, så er sannsynligheten for å lykkes veldig stor. Vi hadde støtte fra familien da vi tenkte på å gå «all in» i denne bedriften, og det gjorde at vi fikk den nødvendige motivasjonen.

Han avslutter med følgende:

— Vi lever for dette og har planer om å gjøre det enda bedre, avslutter Benjamin Poorkar.