Mercedes lanser elbil i Oslo

Mercedes-Benz skal investere 100 milliarder kroner i utvikling av elbiler fram mot 2022. Til sommeren kommer den første modellen i en hel ny serie.

Den internasjonale lanseringen av Mercedes-Benz EQC, en mellomstor SUV, er lagt til Oslo. Det skal skje på forsommeren i år, og det er aller første gang Mercedes-Benz legger et slikt arrangement til Norge.

– EQC er uten tvil vår viktigste lansering i 2019. At den internasjonale pressekjøringen legges til Oslo, er et resultat av målrettet innsats fra oss og viser at Norge er et prioritert marked for Daimler, sier Kjetil Myhre, direktør Mercedes-Benz personbil, i en pressemelding.

Den store elbilandelen av nybilsalget i Norge, 31 prosent i 2018 ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken, har gjort at flere bilprodusenter allerede har hatt en tilsvarende lansering her i landet. Opel gjorde det med Ampera-e våren 2017, og sist sommer var det Hyundais tur med Kona electric.

Mercedes-Benz EQC skal komme med en batteripakke på 80 kWh og har en rekkevidde på 40 mil i WLTP-syklusen. Ladefarten er oppgitt til å være på 110 kilowatt. To elektriske motorer, en på hver aksling, gir permanent firehjulstrekk som er 100 prosent variabel.

Mercedes-Benz anslår effekten til 400 hestekrefter med et dreiemoment på 765 newtonmeter. Dette skal gi en null til hundre-tid på cirka fem sekunder. EQC kan leveres med hengerfeste og kan trekke inntil 1,8 tonn.

– Vi forventer å ha prisene klare i andre kvartal i år, med planlagt lansering til sommeren. I mellomtiden kan vi forsikre alle potensielle kunder om at vi gjør alt i vår makt for å sikre Norge så mange biler som mulig, sier Myhre.

Over 2300 norske kunder står per i dag på reservasjonslisten til EQC.

Planen til Mercedes-Benz er å lansere ti helelektriske biler i årene som kommer, med intervaller på seks til ni måneder.