Märtha Louise sjarmerte alle

- Et flott senter med stort mangfold. Det er godt å se alle dem som gjør en imponerende innsats på frivillig basis. Terapiridningen var både interessant og spennende.

Det sa prinsesse Märtha Louise like før avreise fra Hjørgunn Ridesenter. Hun møtte flere av brukerne under sitt besøk tirsdag, blant andre Finn Kristian Andersen.
Han har vært fast bruker av Hjørgunn Ridesenter, og deltatt i terapiridning siden 1989. Han var også en sterk pådriver for å få bygget en innnendørs ridehall på stedet.
Ridehall
- I ti år red vi ute her på Hjørgunn om vinteren. En kald fornøyelse. Derfor var det nydelig å komme inn i ridehallen da den sto ferdig, forteller han.
- Hva pratet du med prinsessen om?
- Hun spurte hvor lenge jeg hadde drevet med terapiridning og lurte på hva jeg synes om denne treningsformen, forteller Finn Kristian til Demokraten.
På jordet
- Vi startet ridningen ute på jordene her, og siden har vi vært der, sa Finn Kristian. Og fikk prinsesse Märtha Louise til å le hjertelig.
Som Demokraten skrev i går fikk Bjørn Einar Noren oppleve mange gutters store drøm, nemlig å få møte prinsessen på to-manns hånd.
- Vi snakket om alt og ingenting. Prinsessen spurte litt om mitt handicap, forteller Bjørn Einar. Han oppfattet prinsesse Märtha Louise som en interessert og nøktern dame.
Omvisning
Ellers var prinsessen på besøk hos smådyrene i minifjøset. Og selvsagt i stallen hvor hun fikk et møte med senterets hester og stalljentene. I ridehallen fikk hun se brukere fra Brattlia som drev med terapiridning.
Fysioterapaut Willy Paulsen forteller til Demokraten at prinsessen virket meget interessert i hvordan terapitreningen for funksjonshemmede ble gjennomført.
- Prinsessen var svært opptatt at kombinasjonsbruken her på Hjørgunn- en form som er nærmest unik her i landet, forteller Willy Paulsen.