Mann dømt for voldtekt av mann

En mann i 30-årene er dømt til tre år og fire måneders fengsel for voldtekt av en kamerat, samt for beføling av en annen mann under en hyttetur i forbindelse med elgjakt.

Den første hendelsen, som Sarpsborg tingrett omtaler som «voldtekt til seksuell omgang», skjedde i januar 2017, da den nå dømte mannen hadde med seg en svært beruset kamerat hjem etter fest.

Fant DNA-spor

Ifølge dommen skal mannen i 30-årene ha forgrepet seg på kameraten mens han sov, og i alle fall ha forsøkt å gjennomføre et samleie med han. Fornærmedes forklaring ble understøttet av vitner som pratet med ham kort tid etter overgrepet, samt DNA-spor som ble funnet på fornærmedes underbukser.

Den tiltalte mannen nektet for denne fremstillingen av hendelsesforløpet, og hevdet han bare hadde hjulpet kameraten med å komme seg inn i dusjen og senere bort til sofaen der han hjalp fornærmede med å få på seg undertøy. DNA-sporene hevdet han hadde smittet av fra sofaen, men ble ikke trodd i retten.

Mannen i 30-årene er også dømt for å ha befølt en annen mann under en hyttetur med jegere under elgjakta, som Smaalenenes Avis (krever innlogging) først omtalte.

Les også: Niåring skal ha blitt mishandlet fordi hun ikke klarte gangetabellen

– For full til å huske

Også dette skal ha skjedd mens fornærmede lå og sov etter en fuktig kveld, og han skal ha våknet av at tiltalte strøk ham over magen og kjønnsorganet.

Tiltalte nektet straffskyld for denne episoden også. Han forklarte at han var så beruset at han ikke husket hva som hadde skjedd, og at han derfor ikke kunne utelukke at fornærmedes forklaring stemte. Samtidig hevdet han at han kan ha trodd fornærmede var hans kvinnelige samboer.

«Retten er ikke i tvil om at tiltalte handlet forsettlig. Ved vurderingen har retten sett bort fra uvitenhet som følge av selvforskyldt rus», heter det i dommen.

I tillegg til en samlet fengselsstraff på tre år og fire måneder, er mannen dømt til å betale 120.000 kroner i oppreisningserstatning til kameraten han voldtok.