Liverpool-helten Riise hos sine egne - i Fredrikstad

Tidligere fotballspiller John Arne Riise besøkte lørdag Bayard og Fredrikstads Liverpool-supportere, i forbindelse med boken sin: «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise».

– Det er godt at boken endelig er på markedet, og kan forklare Fredrikstad folket hvordan det har vært å være meg, sier John Arne Riise til Demokraten.

- «Up yours»

Målet med Riises bok er å få ut hvorfor han har tatt valgene han har gjort opp gjennom årene. Han ønsker å sette kritikerne på plass, og ikke minst ta igjen på mobberne fra barne/ungdomstiden.

– Da jeg stod på toppen av bussen gjennom Liverpools gater, med Champions League-trofeet over hodet tenkte jeg mye på tiden som mobbeoffer, forteller en engasjert Riise.

– Det var da jeg følte jeg hadde satt alle på plass, og endelig bevist for mobberne at jeg er bedre enn dem, legger han til.

«Agenten» mamma

Liverpool legenden gir moren sin Berit, mye av æren for suksessen på fotballbanen. Også broren Bjørn Helge var med på å pushe John Arne til å fokusere på treningen.

– De har vært helt fantastiske gjennom hele reisen fra jeg var liten. Mamma var heldigvis «gal» nok til å bli med på reisen, som krevde mye av hennes tid, sier han.

– Da jeg var 13 år bestemte jeg meg for å trene 21 ganger i uka. De fleste foreldre ville nok bremset sønnen sin, men mamma støttet meg, siden hun så at jeg elsket det, legger Riise til.

Satte seg i respekt

Det viktigste for John Arne som fotballspiller var fansen. Både i Monaco, Liverpool og Roma var målet hans å bli tidlig lagt merke til av supporterne.

På de første treningene imponerte han på løpsøvelsene og fikk tidlig sjansen på førstelaget.

– Uten fansen er det ingen klubb. Det er dem som gjør oss spillere gode og ikke minst betaler mye for å se oss spille. Jeg håper jeg har gitt nok tilbake til dem, sier han.

Bedre enn Ahlsens mål?

På slutten av Riises foredrag ble FFK-legenden Per Egil Ahlsens skudd i cupfinalen mot Viking sammenlignet med Riises skudd mot Manchester United.

– Jeg fikk plutselig beskjed om at en nordmann hadde scoret et bedre mål enn Ahlsen, og tenkte med den gang; det er da ikke mulig? undrer Dag Solheim.

– Det kan diskuteres inn i evigheten, men jeg må jo i den anledning innrømme at John Arne sitt mål mot Man United er hakket bedre, fortsetter Solheim.