Lisleby-mannen August Flø er i rute

August Flø (20) ble nummer åtte på 3000 meter under helgens innendørs NM. Lisleby-gutten som nå løper for Vidar satte personlig rekord da han kom inn på 8.36,85.

- Nå ser jeg frem til sesongåpningen utendørs med halvmaraton på hjemmebane i Fredrikstad til våren, sier August. Han var vel tilfreds med sin prestasjon denne helgen.

- Jeg senket min utendørspers met et sekund. Ikke all verden, men det løpes fortere ute under gode forhold. I sommerhalvåret er jeg heller ikke like tung av trening, understreker han.

- Mitt eneste mål denne helgen var å senke min personlige rekord. På halvmaraton er målet å komme ned mot 1.08.30 i løpet av året, sier August.

August har alltid vært best på 3000 meter og halvmaraton.

- Jeg har ikke like gode perser på fem og 10 000 meter, understreker han.

Mye hjemme

August flyttet til Oslo høsten 2014 for å studere medisin.

- Jeg bor på Sogn studentby. Ikke langt fra skolen. Dette for å spare reisetid. Jeg er hjemme i Fredrikstad annenhver helg, sier August som fremdeles samarbeider tett med sin gamle trener, Tor Øyvind Ødegård.

August var ikke veldig fornøyd med fjorårssesongen. Under junior NM ble han nummer fire på 5000 meter. På senior NM løp han med sykdom i kroppen.

- Jeg har som mål å komme ned mot 14,40 på 5000 meter, og 30.45 på den doble distansen i sommer, sier August som i dag har 15.19 og 31.45 som personlige rekorder på de to lengste baneløpene.

- Fjoråret ble ikke som jeg hadde håpet. Testresultater i vinter tyder på at jeg er vesentlig sterkere enn på denne tiden i fjor, avslutter August som er klar for å gjøre et skikkelig sportslig løft.

Moro

Gaute Hallan Steiwer ble nummer 16 på 3000 meter med 9.03,29. Slevik-gutten er i norgestoppen i orientering.

- Jeg senket min pers med tre sekunder, oppsummerer han etter et av sine få løp innendørs.

Gaute innrømmer at friidrett vinterstid bare er alternativ trening.

- Men det er moro. Ellers hadde jeg ikke deltatt, understreker han. Fredrikstad IF hadde bare med Arne-Johan Martinsen i kappgang. Han ble nummer fire.

August Flø håper på et skikkelig sportslig løft til sommeren. Gaute Hallan Steiwer er på landslagsnivå i orientering. Han løper friidrett for Slevik.