Lasse «Lazz» Jensen har startet musikkskole

Tirsdag startet «Lazz» opp Fredrikstad Musikkskole godt assistert av gitarist Steffen Hissingby.

Den nystartede musikkskolen rett ved Glemmen videregående skole ønsker alle som har lyst til å lære seg å spille velkommen til gitarkurs.

- Vi deler de yngste kursdeltagerne inn i aldersgrupper og tar også gjerne privattimer hvis noen ønsker det, smiler rektor Lasse «Lazz» Jensen. – Hos oss kan barn allerede starte når de er seks år og det er greit å ha sin egen gitar. Responsen så langt har vært god, men vi har plass til mange flere.

Fredrikstads nye musikkskole starter i det små, forteller Jensen som er stolt av å ha fått med seg Steffen Hissingby på laget.

- Steffen er jo en meget god bassist, gitarist og sanger som spiller i flere band og har stått på utallige scener både i inn- og utland. Han har meget godt gehør og har mye å lære bort til elevene.

Så behovet

På spørsmål om hvorfor ideen om å starte opp en ny musikkskole i Fredrikstad plutselig dukket i hodet til den ene halvdelen av duoen Staysman & Lazz kommer svaret raskt.

- Når jeg så at det var ett års ventetid for å komme inn på Kulturskolen i Fredrikstad, tenkte jeg at dette er noe byen trenger. Nå er vi i gang, tilbakemeldingene så langt fra elever og foreldre har kun vært positive.

- Blir det intimkonsert med Staysman & Lazz som avslutning for elevene?

- Det får vi se på, det avhenger jo av hvor flinke deltagerne har blitt, gliser Lasse «Lazz» Jensen.