Lars (30) fra Fredrikstad er første finalist i «Sjette gir»!

Lidenskapelige bileiere fra hele landet konkurrerer nå om å bli Norges råeste sjåfør i NRK-serien «Sjette gir». Lars Olsen tok første stikk.

I NRKs nye tv-serie «Sjette gir» handler det om Volvo vs. Ford, mann vs. kvinne og hestekrefter vs. dreiemoment. Serien hadde premiere 2. januar.

Mellom flis og på grus

Programledere er motorsportprofil Molly Pettit og NRKs Torfinn Borkhus. De leder fire deltakere i fem regioner gjennom tre konkurranser.

I det første av to programmer fra Østlandet kjørte fire deltakerne på asfalt, ujevnt underlag, mellom flis og på grus. Hvem som kom videre til finalerundene ble kåret på Vålerbanen.

Lars Olsen fra Fredrikstad møtte Sonja Brandtzæg, Heidi Kristine Bjarmann og Trine Opsahl i første runde.

Dekkskift før siste runde

Lars sluttet å regne på hvor mye han har brukt på bil da han rundet 1,5 millioner kroner. Han har arvet interessen fra faren, som er yrkessjåfør. Til daglig jobber Lars som IT-teknikker, men på fritiden driver han sin egen bilklubb.

Før siste konkurranse, som skulle gå på Våler-banen, oppdaget Lars at det var hull i ventilen på det ene bakhjulet.

– Dekket lakk luft, flaks at jeg tok med reservedekket. Men søren hvor stressa jeg blei. Jeg var gjennomsvett når jeg satt meg i bilen for å kjøre. Alt bare skalv. Ingenting satt riktig i hodet, sa Lars før han rullet ut på banen. – Og så skal jeg kjøre løp!

Finaleplass sikret

Men når Lars Olsen fikk grep under hjula slapp nervene og Toyotaen med 200 HK viste hva den er god for. Dermed var første finaleplass et faktum.

– Herregud, jeg skal til finalen! Det er jo helt fantastisk, var seierherrens første reaksjon.