Nyheter

Lande Mekaniske verksted fikk overraskende Hvalers første næringspris!

Suksess-bedriften Lars E Lande Mek. på Vesterøy, ble overraskende vinner av Hvalers næringspris. Som ble utdelt av Hvaler Næringsforum for aller første gang onsdag kveld.

De fleste tippet på forhånd at den meget fremgangsrike og ekspanderende storbedriften Fjordfisk i Utgårdskilen var den klareste vinnerkandidat og «frontrunner» i Hvalers næringsliv.

Mens «Lande Mek & Sveis» har langt færre årsverk, med 4-5 heltidsansatte.. Men også en utstrakt opplæring av lærlinger - pluss integrasjons-tiltak for innvandrere. Det store pluss med Lande Mekaniske verksted og sveising - er at firmaet har et nytt og uvanlig ben å stå på, i tillegg til metall og mekanikk. Nemlig flere ulike medisinske hudbehandlinger.

- Min kone Silvija Lande startet opp med disse spesialitetene for tre år siden. Hun er i utgangspunktet sykepleier med tre års spesialutdannelse. For tiden tar hun også en master ved Universitet i Vestfold.

Fjerner tatoveringer

- Vi satser altså både på mekanikk og sveising - og hud og helse. Kanskje en morsom og uvanlig kombinasjon. Men vi har suksess med begge avdelingene. Min kone har tre ulike medisinske apparater eller maskiner om du vil:

1. En for hudscanning som vi er alene om i Østfold. Den scanner blant annet ansiktshuden og registrerer hvor huden er skadet etter sterkt soling.

2. «Futura Ultra Pro» er et apparat som utfører lymfedrenasje, den kan også behandle prolapser og bidra i en slankeprosess.

3. En laser som kan fjerne tatoveringer, rehabilitere arr m.m.

Lande Mek. & Sveis - som nå kanskje kan kalle seg «Lande Sveis & Helse» er også Hvalers eneste rene metallindustribedrift, lokalisert nær brua fra Vesterøy til Spjærøy, altså ved hovedtrafikkåren gjennom Hvaler.

- Næringsprisen var overraskende, men svært hyggelig å få. Det inspirerer  og det satte vi stor pris på, avslutter Lars E. Lande.

Mer fra Dagsavisen