Keeper-Jenny klar for to nye år

Tirsdag formiddag ble det klart: målvaktshelten Jenny Sandgren har signert en ny avtale med Ballklubben. Samtidig blir hun den første daglige lederen på FBKs kontor.

– Jeg har i dag blitt enig med FBK om å bli med videre! En toårsavtale, skriver Sandgren selv i en SMS til Demokraten tirsdag formiddag.

Målvakten var på vei tilbake til hjembyen Göteborg, bekreftet hun for Demokraten i januar, og i hjembyen er det hele fire klubber på toppnivå i svensk håndball.

Men så snudde hun altså «i døren» til alles glede - for Jenny er ikke bare en strålende keeper som en rekke ganger har stått som en levende mur. 25-åringen er i tillegg en stor personlighet menneskelig sett - og mye av limet i laget. 

Heltidsjobb

Hun har ofte hatt den avgjørende lille «millimeter-finessen», og har har tettet buret i de riktige, dramatiske øyeblikk. Blant annet de tre ganger FBK på finurlig vis med flaks og dyktighet har berget to poeng i absolutt siste, og fjerde siste sekund av kampene.

I tillegg til ytterligere to år på banen, går hun nå også inn i rollen som daglig leder i klubben, bekrefter sportslig leder i FBK, Øistein Pettersen.

– Jobben som daglig leder er en 35 prosents stilling - og dermed skulle hun kunne bli håndball-spiller på heltid, sier han til Demokraten.

– Hun får bl.a. ansvaret for å oppdatere våre sosiale plattformer på nett - og holde tett kontakt med Norges Håndballforbund. Vi har faktisk aldri hatt en daglig leder på kontoret før, så her er hun historisk i klubben, utdyper Pettersen.