Jobber seg jorda rundt i en bobil!

Med denne tilårskomne bobilen skal Snorri Sigurbjørnsson (29) og Harald Philip Brevik (31) legge ut på en jorda-rundt-reise de fleste bare kan drømme om.

– Vi er unge, vi har ingen barn – vi kan gjøre som vi vil! gliser gutta som 29. oktober går om bord i en 32 år gammel Fiat Ducato som skal ta de rundt hele jordkloden.

Ender på Kapp Horn

Mens Harald Philip Brevik har sluttet i jobben som restaurantsjef ved Paa Brygga har Snorri Sigurbjørnsson lagt sin fysioterapipraksis på hylla for å bli borte fra Plankebyen i ett til to år.

Harald Philip: -Alle har en drøm om å oppleve «Vår Herres Klinkekule» mens vi er her. Vi bor jo på en helt fantastisk klode! Men for de aller fleste av oss blir det med drømmen. «Vi har ikke tid, det passer ikke, vi har ikke råd ...» Snorri og jeg legger alle hindringene bort, vi lar det stå til og reiser av gårde! ler statsviteren med restaurantsjef-bakgrunn.

– Reiseruta er lagt opp?

– Ja. Den første etappen er Fredrikstad-Stockholm. Derfra tar vi båt til Turku. Så ned til Helsingfors og derfra til Tallinn. Deretter cruiser vi ned gjennom Øst-Europa og over til Spania hvor vi tar en liten vinter-stopp.

Videre settes kursen mot Hellas, Tyrkia, Kasakhstan, Russland, ned til India opp til Kina og videre til Korea. Der håper vi det finnes en rimelig ferje som tar oss til Japan før vi igjen går om bord i en lastebåt som skal frakte oss til USA. Over det amerikanske kontinentet har vi flere alternative reiseruter. Men vi skal uansett sørover mot Mellom-Amerika og videre til Chile og derfra helt ned til Kapp Horn, forklarer guttene på inn- og utpust.

– Kapp Horn er målet?

– Nei, der starter andre avdeling av prosjektet som vi har gitt tittelen «jobbe oss jorda rundt». Kapp Horn velger vi fordi vi ønsker å komme så langt sør på den bebodde delen av kloden som mulig, tilføyer Harald Philip.

Starter med tom reisekasse

I det gutta promoterer sitt eventyrprosjekt på Fredrikstad Jernbanestasjon en tidlig fredagsmorgen aner vi at reisekassa er heller slunken.

– Litt gratis, hjemmelaget eplesaft til togpassasjerene håper vi kan gi noen små og store vipps-donasjoner, ler Harald Philip hjertelig før han legger til:

– Reisekassa var på skarve 2000 kroner. Den er allerede brukt opp ettersom det kostet nærmere 5000 kroner for å få vaksinert oss begge to. I de siste dagene har vi imidlertid fått inn noen sponsorer fra bedriftsmarkedet som liker eventyrprosjektet vårt. Blant annet har en solcellepanel-leverandør sørget for å gi oss nok energiforsyning til hele turen, humrer Harald Philip og viser fram skapene i bobilen hvor solcelle- batteriene skal stå.

– Dere skal «jobbe dere jorda rundt» – det betyr at turen er noe mer enn en ferie?

– Ja. Vi må «ærbe» for å få til salt i maten vettu. Men det skal gå greit. Er det noe Snorri og jeg er gode på så er det å snakke med folk. Vi er vel også egentlig dugendes til det meste! ler Harald Philip i det saft byttes i vipps-donasjoner på stasjons-perrongen.

– Bobilen er trygg?

– Den har rullet på veiene i 32 år og er skikkelig pålitelig. Mye bil for 40.000 kroner dette, gestikulerer kameratene foran doningen som skal være deres krypinn til trolig langt ut i 2020.