Nyheter

Jegere skjøt mann gjennom hyttevegg på Hvaler

En mann i 70-årene ble alvorlig skadd da han torsdag ble skutt av en jeger gjennom en hyttevegg på Hvaler i Østfold. Jegeren bommet på elgen han skulle skyte.

Den skadde mannen ble sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus.

- Han ble skutt gjennom veggen på en hytte og er alvorlig skadd. Skuddet ble avfyrt av et jaktlag som oppholdt seg cirka 100 meter fra hytta, opplyser Østfold politidistrikts operasjonssentral.

Skutt på do

Ulykken skjedde i Løkkevika på Vesterøy på Hvaler. Mannen ble skutt i magen da han satt på do.

- Mannen hadde nettopp satt seg på toalettet da et skudd gikk gjennom veggen og traff ham i magen, sier politiets innsatsleder Anders Strømsæther til Fredriksstad Blad.

Mannen som ble truffet, tilhørte ikke jaktlaget. Han var på hytta sammen med sin kone for å stenge den for vinteren.

Torsdag kveld opplyser politiet at tilstanden til den skadde mannen er stabil, men skadene betegnes fortsatt som alvorlige.

Bommet på elgen

Jegeren som skjøt, ble raskt tatt hånd om av politiet. Det viste seg at han hadde brukt en jaktrifle med kraftig ammunisjon og at han hadde bommet på en elg.

- Jegeren har ikke vært påpasselig med hva som var i bakgrunnen før han avfyrte skuddet, ettersom elgen sto mellom jaktlaget og hytteveggen, sier Strømsæther.

Politiets operasjonsleder Paul Horne legger til overfor NRK at det torsdag var for tidlig å si noe om eventuelle reaksjoner mot jaktlaget.

- Det må først være en etterforskning av saken før vi tar stilling til det, sier Horne.

Mer fra Dagsavisen