– Jeg lever under fattigdomsgrensen!

Verdensmester Grace Bullen (22) fra Lisleby forteller idag om sin beskjedne privatøkonomi i en stor artikkel i VG. Hun spinker og sparer, og lever for 150.000 kroner i året.

På toppen av dette må hun også betale en egenandel på hele 25.000 kroner for å få lov til å være med på landslaget. De 150.000 inkluderer også et B-stipend fra Olympiatoppen på kr.70.000.
 
– Jeg hadde trengt 200.000 for å kunne utføre all treningen som trengs, forteller Grace i en stor VG-artikkel onsdag.

Til avisa forteller hun også at OL-gull i 2020 er det store målet, og at hun er villig til å gjøre tøffe prioriteringer for å få drømmen oppfylt.

Bor hjemme 

Personlig har hun to private sponsorer, en av dem er produsenten av Bullens nye brød som selges i flere matvarebutikker i Fredrikstad. Nå jobber hun med å få på plass ytterligere minst en til.  
 
Hvordan kan så en voksen verdensmester på 22 år leve av fattige 150.000, undrer du kanskje?
 
Grace Bullens svar er at hun bor hjemme hos mamma på Lisleby, og heller ikke har bil, men sykler til treningene på Kongsten - eller reiser kollektivt når været er dårlig.

Og trener gjør hun mer enn de fleste – rundt 28 timer i uken fysisk, to til tre økter om dagen, pluss mental trening. I tillegg kommer analyser, altså for eksempel å studere sine motstandere gjennom videoer på nettet.