Sarpsborg

Jakter på nye Østfold-ambassadører

I løpet av året har 12 østfoldinger, spredt fra hele fylket, vært med på ambassadørprogrammet til Mulighetsriket. Dette har vært en suksess og nå skal det rekrutteres inntil 12 nye. Kriteriet er tilknytning, engasjement og sterk tro på Østfold.

Hvem: Anneli Lund (29), prosjektkoordinator for Mulighetsriket i Østfold.

Hva: Prosjektkoordinator for Mulighetsriket i Østfold.

Aktuell: Skal forsøke å rekruttere inntil 12 nye Østfoldambassadører for 2019

Hva er egentlig Østfoldambassadører?

– Dette er helt vanlige mennesker som brenner for Østfold. Oppgaven deres er å profilere fylket vårt, og gjøre det kjent for både østfoldinger og for folk utenfor fylkets grenser.

Hva slags oppgaver får ambassadørene?

– Det er veldig mye forskjellig. Dette var nytt ved inngangen til 2018, og de som har vært ambassadører i år har delt seg inn i ulike grupper. Noen har frontet IT-selskaper, som det er mange av i Østfold. Andre har oppsøkt gründere, og jobbet for å få dem fram i lyset. Noen har brukt podkast, og tatt for seg Østfoldkvinner som ledere i næringslivet. En av dem som stilte opp har vært «aktivitetsambassadør», og har vært med på mangestunts flere plasser i fylket. Grunnideen er at vi må vise omverdenen at Østfold er et flott fylke.

Ja, er det egentlig et flott fylke?

– Det er klart. Og det er fylke som det er grunn til å være stolt av. Vi ønsker både å bygge stolthet og samtidig informere om alle de positive verdiene som finnes i Østfold. En omdømmeundersøkelse for en tid tilbake viste at svært mange ikke har peiling på hva som skjer innen næringsliv, kultur og idrett i Østfold. Det er kort og godt underkommunisert at Østfold er et framtidsrettet og moderne område, med solide kulturhistoriske røtter. Våre ambassadører gjør en god jobb for å bøte på dette.

Bør vi skryte mer av Østfold?

– Absolutt. Men hvis vi ikke vil skryte selv, så kan vi alle fall få ambassadørene våre til å gi østfoldingene den rosen de fortjener.

Og nå skal dere rekruttere nye ambassadører for 2019?

– Ja, dette er jo frivillig arbeid. Og det er naturlig å gjøre et bytte etter ett år.

Definerer ambassadørene sine egne oppgaver?

– Det er litt forskjellig. Noe av jobben vår er å se realismen i de forslagene som dukker opp. Dette er folk som bobler over av gode ideer, men det er ikke alle det er mulig å få gjennomført. Så det er viktig å ta vare på entusiasmen, men samtidig legge opp til oppgaver som kan gi resultater.

For 2018 søkte dere etter ambassadører i aldersspennet 25–40 år. Har dere gjort noen endring på det i år?

– Da vi startet opp visste vi ikke helt hva vi gikk til. Vi satset på en ungdommelig profil. Nå har vi noe mer erfaring, og har sett at alder ikke er noen hindring. En person på 20 år kan like godt gjøre en god ambassadørjobb som en 50-åring. Når vi nå går ut for å skaffe inntil 12 nye Østfoldambassadører, så er ikke alder et tema. Men vi vil fortsatt forsøke å få en geografisk spredning i fylket.

Hvilke kanaler bruker dere for å nå ut til folk?

– Det er utvilsomt de sosiale mediene som er hovedkanaler.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Til fyret» av Virginia Woolf. Den har jeg lest flere ganger, og jeg finner en ny mening i den hver gang.

Hva gjør deg lykkelig?

– Jeg er ikke opptatt av statussymboler, som store, flotte biler og andre ting. Jeg blir lykkelig av å treffe mennesker, og når familien og venner har det godt.

Hvem var din barndomshelt?

– Det må være mormor. Hun var «dronninga» i familien. Kan ikke huske at hun noen ganger sa noe vondt om noen. Det var trist da hun døde, for hun var den som bandt oss sammen.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er tidsoptimist. Det betyr at jeg tror jeg alltid har bedre tid enn det jeg egentlig har. Det kan være litt stressende iblant.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da slenger jeg meg rett ut på sofaen. Gjerne med noe godis og ser på en film eller et TV-program.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg har faktisk gått i demonstrasjonstog mot pelsoppdrett. Det kan jeg godt gjøre flere ganger.

Er det noe du angrer på?

– Kanskje at jeg aldri tok en masteroppgave. På en annen side; det er ikke sikkert jeg hadde fått den flotte jobben jeg nå har hvis jeg i stedet hadde studert videre. Så det er kanskje ikke noe å angre på?

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Jeg ville forsøke å komme meg ut så fort som mulig. Og da hadde det vært greit med en heismontør.

Mer fra Dagsavisen