Innbruddsikring kan bli brannfelle

En video går sin seiersgang på internett i dag, med enkle tips for å hindre innbrudd. Vær klar over at et av dem ikke er godkjent av brannvesenet, og kan potensielt sette deg og dine i livsfare

Videoen viser at man klemmer en plast-strips i vindusåpningen, lukker så vinduet helt og låser så håndtaket med denne stripsen.

På denne måten skal altså ikke den såkalte boremetoden fungere, der innbruddstyven borer et hull i vinduskarmen for å ødelegge låsemekanismen i vinduet.

Samtidig vil dette jo føre til at vinduet ikke kan åpnes fra innsiden, noe som for Demokraten fort kan tenkes å bli en brannfelle om ulykken er ute.

Ifølge Fredriksstad Blad, som fremstiller dette som et genialt triks, har videoen blitt vist mer enn 1600 ganger og hadde 170.000 visninger tirsdag morgen.

Demokraten tok kontakt med Fredrikstad Brannvesen for å høre hva de syntes om metoden.

- Der vindu er definert som alternativ rømningsvei er denne innbruddssikringen ikke godkjent. Det er eiers ansvar å sørge for brannsikkerheten, herunder mulighet for rømning, kunne Per Svanæs, leder for brannforebyggende avdeling hos Fredrikstad Brannvesen fortelle.