Nyheter

Ingen gehør hos politikerne

Ordfører Rene Rafshol (H) ønsket seg en avslutning på den 15 år gamle bryggesaken på Saltnes, som både kommunen og Finn Krohn kunne være fornøyde med. Men da teknisk utvalg behandlet saken torsdag fikk Krohn alle politikerne mot seg.

– Finn Krohn er naturligvis skuffet over at utvalget enstemmig gikk inn for å avslå vår dispensasjonssøknad. Han hadde jo håpet politikerne nå ville sette en sluttstrek for denne mangeårige konflikten, sier advokat Yngve Romsvik hos advokatfirmaet Bjørge & Skaaraas til Demokraten.

Romsvik opplyser at det likevel ikke kommer på tale å rive brygga selv om teknisk utvalg ikke aksepterte rettingen som har innebåret at Krohn blant annet har fjernet 14 tonn sten fra landfestet.

– Rettingen har gitt et resultat vi mener ligger nært opp til bryggas opprinnelige utseende. Nettopp derfor hadde vi håpet teknisk utvalg kunne kommet til en smidig avslutning. Men slik gikk det ikke. Fra vår side har vi dessuten bedt Råde kommune for en god stund siden sende saken videre til Fylkesmannens Miljøvernavdeling for å få deres synspunkter på om bryggas utseende strider mot friluftsinteresser osv. Men brevet er ennå ikke sendt, sier Romsvik som nå vil avvente kommunens tilbakespill på torsdagens møte i teknisk utvalg.

– Det er uansett ikke aktuelt å rive brygga, poengterer advokaten.

Rådmannen i Råde har over lang tid hevdet at Krohns-brygge er større etter rettingen på 2000-tallet enn den var som ny for snart 70 år siden. Dette synspunktet ble bekreftet av politikerne torsdag.

Mer fra Dagsavisen