Nyheter

Ingen bøter på Foten vinterstid

-Å overvåke en nesten tom p-plass vinterstid er unødvendig, mener kommunens politiske «parkeringssjef» Hans Ek (Sp).

Ek har nylig fått med seg parkerings-administrasjonen på et muntlig forslag om å gå bort fra tidsbegrensingen på 12 timer ved Foten badested.

Til alle døgnets tider

– Etter at p-automatene ble tatt ned på parkeringsplassen i Foten har det som kjent vært gratis parkering innen et tidsintervall på 12 timer. Dette betyr at bileier måtte ha et tidsur eller en lapp i bilvinduet som viste når bilen ble parkert. Bilen måtte derfor flyttes og tidsangivelsen måtte fornyes innen 12 timer for å unngå parkeringsbot, sier Hans Ek og legger til:

– I badesesongen har denne ordningen blitt oppfattet som akseptabel fordi belegg på parkeringsplassen alltid er stort. Men utenom badesesongen med lite belegg på parkeringsplassen er dette en unødvendig ordning. Det kan ikke være noe poeng i at de få hytteeierne eller deres besøkende sok er i område vinterstid skal flytte sine biler til alle døgnets tider. Derfor gikk jeg til teknisk sjef Atle Holten som i sin tur gikk videre til parkeringssjef Frode Samuelsen. Samuelsen var enig i at det var tungvint å overvåke en nesten tom p-plass. Derfor vil plassen nå kunne brukes uten tidsbegrensing fra 1. september til 31. mai, opplyser Hans Ek.

Mer fra Dagsavisen