Sport

I januar blir det ti dager med vinterfest – nå står også curling på programmet

Winter Classic på Stadion er drøyt tre måneder unna. Det blir mye mer enn hockey. Curling er seneste post på programmet i den ti dager lange vinterfesten i januar.

- Det blir enormt for curlingklubben og for sporten vår, sier en oppglødd Glenn Johansen som er leder for Nedre Glomma Bowls og Curling Club.

Så langt har klubben hatt tilhold, trent og spilt kamper i Halden ishall. Nå ser man virkelig lyset i den lille idretten.

- Det blir en ekstrem «setting» under Winter Classic. I tillegg er vi i dialog med kommunens idrettsavdeling om mulighetene for curling i Arena Fredrikstad når den tid kommer, sier Johansen.

- Vi hadde også håpet at våre beste menn i Team Ulsrud hadde stilt på denne happeningen, men de valgte en turnering i USA den aktuelle helgen.

Curling for alle

Under festen på Stadion i januar blir det anledning for alle å prøve sporten på avslutningsdagen søndag 29.januar.

- Vi inviterer til en heldags curlingturnering på fire baner der alle kan melde på lag. Flere lag har allerede meldt seg og sender utfordringen videre. Vi ser for oss et konsept etter modell av eksempelvis Ælveduellen og Artig-Fotball der bedrifter og vennegjenger kan møtes. Vi håper på 20 lag a fire spillere der alle får minst tre kamper før det hele ender i sluttspill for de åtte beste lagene og avslutningsvis en finale. Alle lag oppfordres til å stille i likt antrekk; klovnebukser er ikke obligatorisk, men det blir premiering den gjengen som laget best show. Innimellom kampene åpner vi også for at publikum kan prøve seg på curling, forteller Glenn Johansen.

- Curling er en sport som passer for alle. Unge, eldre, kvinner og menn, proklamerer han.

Over 5000 billetter solgt

Til selve Winter Classic-kampen mellom Stjernen og Sparta lørdag 21.januar er det nå solgt over 5000 billetter.

- Det må vi være svært godt fornøyd med. Det spennende blir å se hvor mye sarpingene tar av billetter, sier mediaansvarlig Dag Solheim.

- For interessen blir det kanskje viktig at ikke Stjernen drar altfor langt fra Sparta på tabellen...?

- Hehe. Det blir jo opp til Sparta å sørge for at ikke det skjer. Torsdag får vi jo en pekepinn på styrkeforholdet når de møtes i Stjernehallen, sier Solheim.

Mer fra Dagsavisen