18–19 reketrålere leverer daglig til sammen ca. 6 tonn reker til Østlandets største mottak av fisk og skalldyr på Hvaler.
:quality(70)/cloudfront-eu-central-1.images.arcpublishing.com/mentormedier/SCNMC7KGWRAGFKJ3JQFAVPQWMA.jpg)
– Kortreist har virkelig en betydning her ute hos oss, forteller Hansen, som gleder seg over godt rekefiske etter 2,5 år med tøffe tider.
300 kroner kiloen
I juni opplevde Oslo-kunder rekepris på 500 kroner kiloen. Sviktende salg og høye drivstoffpriser ble forklart som bakgrunn for skyhøye priser på havets lille delikatesse.
– Det er sikkert utsalgssteder i hovedstaden som fortsatt opererer med slike unormalt høye priser, her hos ligger nå prisen rundt 300 kroner per kilo. Og i noen kjeder sikkert litt under denne prisen også, hensyntatt konkurransesituasjon og markedsføring av tilbud, forteller Kurt Allan Hansen i Fjordfisk.
På bryggekanten i Utgårdskilen løftes rekene rett fra fiskebåten og inn til videresalg, eller i produksjon.
– Fordelen for oss ved mottaket her på Hvaler er at det er mange små reketrålere som leverer fangst. Det er ikke båter som er ute i flere dager, men mindre trålere som går ut om natten og kommer tilbake på ettermiddagen. Noe som betyr rykende ferske nykokte reker til forbrukeren, sier Hansen.
[ Mobiliserte for Hvalers rekefiskere ]
Oppsummert forteller Fjordfisk-sjefen om et godt fiske på Hvaler.
– Vi ser at det er enorme mengder med små reker som går rett inn i produksjonen vår. Men samlet sett må jeg si meg fornøyd med leveransene.
:quality(70)/cloudfront-eu-central-1.images.arcpublishing.com/mentormedier/TZ6V2EY5XJCRXHXMGFL4VBVLAA.jpg)
Reker i løsvekt
Rett etter pandemiens utbrudd opplevde Fjordfisk AS en nedgang i salget på nesten 30 prosent i mars 2020. Kravet til ekstra tiltak rundt smittevern gjorde at Hvaler-leverandøren begynte å selge emballert vare.
«Det er viktig å påpeke at det ikke eksisterer noe forbud fra helsemyndighetene om å selge reker i løsvekt. Fordelene med innpakkede reker i disse dager er vel at smittefaren blir mindre der hvor rekene er eksponert for flere mennesker samtidig», sa Hansen til Dagsavisen Demokraten for to år siden.
– Nå er vi tilbake til normalen. De store volumene selges i løs vekt, selv om det er enkelte butikker som fortsatt ønsker å selge ferske reker i «porsjonspakker», avslutter daglig leder Kurt Allan Hansen i Fjordfisk.
:quality(70)/cloudfront-eu-central-1.images.arcpublishing.com/mentormedier/T5Q4PVSZ5NEHRF7Z6PV3VU2XTY.jpg)
[ Hege åpnet antikvitetsbutikk på Hvaler – med en helt spesiell forretningsidé ]
‘Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen